TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kanada’da yabancılara konut satışı yasağında yeni düzenleme

Kanada, vatandaşlarının karşılaştığı ev bulma zorluğu nedeniyle yabancılara yönelik konut satışını düzenleyen yasağı, 1 Ocak 2025'te sona ermesi planlanan süreyi 1 Ocak 2027'ye kadar uzattı.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2024 21:03
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2024 21:03
Kaynak: İHA
Kanada’da yabancılara konut satışı yasağında yeni düzenleme

Kanada Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland, yapılan açıklamada, "Kanadalıların daha erişilebilir konutlara sahip olmalarını sağlamak için mevcut olan tüm araçları kullanıyoruz. Bu çerçevede, şu anda 1 Ocak 2025'te sona ermesi planlanan yabancılarla ilgili konut mülkiyeti yasağını 1 Ocak 2027'ye kadar uzatmayı planlıyoruz" dedi.

Kanada hükümeti, ülke genelindeki şehir ve kasabalardaki konut piyasalarında yaşanan fiyat artışlarına dair endişeleri gidermek amacıyla yabancılara konut satışını sınırlamanın önemli olduğunu açıkladı. Geçtiğimiz ay, Kanada'da konut krizinin etkilerini azaltmak için uluslararası öğrenci izinlerinin iki yıl süreyle sınırlanacağı duyurulmuş, bazı öğrencilere mezuniyet sonrası çalışma izni verilmeyeceği belirtilmişti. Bu yasal düzenleme ilk olarak 2023 yılında Ocak ayında uygulanmaya başlamıştı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.