TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Japonya'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor

Japonya'nın batısındaki Ishikawa eyaleti ve bu bölgedeki Noto Yarımadası kıyısında meydana gelen depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısı 238'e çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2024 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2024 09:44
Kaynak: AA
Japonya'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor

Ishikawa Eyalet Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, ocak ayının ilk haftasında meydana gelen bir dizi depremde ölenlerin sayısının 238'e yükseldiği belirtildi. Ayrıca, yaklaşık 15 bin kişinin hala tahliye noktalarında konakladığı ve 19 kişinin hala kayıp olduğu bilgisi paylaşıldı. Vali Hase Hirose, eyalet genelinde yeniden inşa projelerinin teşvik edileceğini vurgulayarak, "Kaybettiğimiz kişilerin anılarıyla ileriye doğru adım atmalıyız" şeklinde konuştu.

Vali Hase, deprem sonrasında tahliye edilenlerin, konaklama yerlerine taşınması sürecinde yaşanan sorunlar nedeniyle halktan özür diledi. Bu arada, merkezi hükümet, yeniden inşa projeleri kapsamında belirli bir yaşın üzerindeki evler için her bir ev için 6 milyon yen (41 bin dolar) destek sağlayacağını duyurdu. Japonya Meteoroloji Ajansı'na (JMA) göre, 1-5 Ocak tarihleri ​​arasında İşikawa'nın Noto Yarımadası ve açıklarında 5 ila 7 büyüklüğünde birçok deprem meydana geldi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.