TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsveç'te çete savaşları arttı, halk tedirgin!

İsveç Stockholm ve çevresinde artan çete savaşlarının önüne geçilemiyor ve çete savaşlarının ülke genelinde artmasından endişe ediliyor

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2023 13:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İLKSES Gazetesi İsveç Temsilcisi Mehmet Özer
İsveç'te çete savaşları arttı, halk tedirgin!

İsveç'te değişik guruplar halinde Stockholm'un semtlerinde hakimiyet kuran bu gruplar uyuşturucu ticareti, silah ve kadın ticareti ile uğraşıyorlar.

Bu ticaret ve bölge hakimiyeti yüzünden devamlı çatışmaları İsveçlileri tedirgin ediyor. Bu çatışmalar yüzünden onlarca insan hayatını kaybetti. Özellikle göçmen küçük yaştaki gençlerden oluşan bu çeteler cüzi bir miktar para karşılığında ev ve mekanlara silahlı saldırı hatta adam öldürmeye varan suçları işlemekten çekinmiyorlar.

olay yeriiii

İsveç ve İsveç dışındaki mafya grupları bu gençlere para ve uyuşturucuya alıştırarak kendi çıkarları için kullanıyorlar. Eskiden sabahlara kadar tek başlarına güven içinde hiç bir korku ve güvenlik endişesi olmadan dolaşıp yaşadıklarını belirten İsveçliler, '' Şu anda gündüz bile korkuyla sokağa çıkıyoruz, buna yetkililerin bir an önce çözüm bulmaları gerekiyor, böyle devam ederse İsveç artık güvenli bir ülke olmaktan çıkacak'' ifadelerini kullandı.

Öte yandan göçmen ailelerde bu durumlardan tedirgin ve çocuklarını kaybetme korkusu yaşıyor. Aileler, ''Bu olayların artmasının en büyük nedeni kanunlar ve sistem. Bu kanuni açığı bilen çocuklarımıza söz geçireediğimiz gibi uyarmaya kalktığımızda kanuna aykırı davrandığımızı bahane ederek çocuklarımızı elimizden alıyorlar . Her iki durumda da çocuklarımız kayboluyor, iki arada bir derede kaldık ne yapacağımızı bilmiyoruz,. İsveç hükümeti bu soruna bir an önce çözüm getirmesi gerekir yoksa, İsveç her geçen gün daha da kötüye gidiyor'' diyerek tepki gösterdiler.

Bir polis yetkilisi, kensinie yöneltilen ''Bu olayların neden önüne geçemiyorsunuz?'' sorusuna, ''Bizler kanun uygulayıcıyız, bir kanunlar çerçevesinde bu olaylara müdahale edebiliyoruz. Bu çerçevenin dışına çıktığımızda biz suç işlemiş oluyoruz  ve bu yüzden müdahale imkanımiz kısıtlı ve sınırlı. Bu konuda daha etkin bir mücadele vererek bu olayların önüne geçebilmemiz için kanun yapımcılar yani politikacılar bir an önce etkin ve caydırıcı kanunlar çıkarmaları lazım ki bizde bu kanunlarıuygulayarak bu olayları engelleyebilelim, yoksa elimiz kolum bağlı'' şeklinde konuştu.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - İsveç bir ilke imza atıyor: Elektrikli araçlar hareket halindeyken şarj edilebilecek

Kaynak: İLKSES Gazetesi İsveç Temsilcisi Mehmet Özer

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.