TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsveç'te binlerce kişi İsrail'in Eurovision katılımını protesto etti

İsveç'in Malmö kentinde, binlerce kişi İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmasını protesto etti. İsrail'in 7 Ekim'de Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırılar dünya genelinde tepki çekiyor. Üniversite öğrencilerinin eylemleri devam ederken, İsrail'in Eurovision'da yer alması da büyük ölçüde eleştiriliyor

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 18:19
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 18:19
Kaynak: İHA
İsveç'te binlerce kişi İsrail'in Eurovision katılımını protesto etti

Malmö'deki Stortorget Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, bugün gerçekleştirilecek ikinci yarı final öncesi eylem düzenledi. Protestocular, soykırıma karşı pankartlar taşıyıp İsrail karşıtı sloganlar attı. Filistin bayraklarıyla donatılmış kalabalık, daha sonra meşaleler yakıp Malmö sokaklarında yürüyüş gerçekleştirdi.

En az 20 bin kişinin katıldığı gösteri için komşu ülke Danimarka'dan 8 otobüs kalktığı, bazı göstericilerin ise trenle geldiği öğrenildi. Bu protesto, İsrail'in Eurovision'a katılımına karşı Avrupa genelinde artan bir tepkiyi yansıtıyor.

Avrupa Yayın Birliği'nden Eurovision'a İsrail açıklaması

Avrupa Yayın Birliği (EBU), Eurovision Şarkı Yarışması'na ilişkin tepkilerin ardından bir açıklama yaparak şarkı yarışmasının hükümetler arasında değil, kamu hizmeti sağlayıcıları arasında bir rekabet olduğunu vurguladı. EBU, bu çerçevede İsrail'in yarışmaya katılacağını belirtti.

Eurovision'da İsrail'i temsil edecek olan Eden Golan tarafından seslendirilecek olan "October Rain (Ekim Yağmuru)" şarkısı, 7 Ekim'e gönderme yapması nedeniyle tepki çekmişti. Bu sebeple organizatörler, şarkının "siyasi tarafsızlık" kuralını ihlal ettiği gerekçesiyle şarkıyı yarışmadan çıkarmıştı. İsrail, şarkının sözlerini ve ismini "Hurricane" olarak değiştirerek yarışmaya katılmıştı.

Eurovision Şarkı Yarışması'nın finali 11 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.