TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail gece boyunca Gazze'ye saldırdı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Gece boyunca İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava, kara ve denizden saldırılarda birçok ölü ve yaralı olduğu bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2024 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2024 10:14
Kaynak: AA
İsrail gece boyunca Gazze'ye saldırdı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail güçleri, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını 184. gününde de sürdürerek, bölgede büyük bir insani felakete sebep oluyor. Filistin resmi ajansı WAFA'nın verdiği bilgilere göre, İsrail ordusu gece boyunca Han Yunus ve Refah kentlerine hava, kara ve denizden saldırılar düzenledi. Söz konusu saldırılarda ölen ve yaralananlar oldu. İsrail savaş uçaklarının Han Yunus'un doğusundaki ez-Zeneh ve Beni Süheyla bölgelerine yoğun saldırılar gerçekleştirdiği belirtiliyor. Bu saldırılarda birçok kişi hayatını kaybetti ve yaralandı.

İsrail savaş uçakları, Refah kenti doğusundaki el-Cuneyne Mahallesi'nde bulunan el-İstikame Camii yakınında iki Filistinliyi hedef aldı.

Söz konusu saldırılar, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar arasında yer alıyor. Bu süreçte en az 14 bin 500'ü çocuk, 9 bin 560'ı kadın olmak üzere 33 bin 137 Filistinli hayatını kaybetti, 75 bin 815 kişi ise yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce kişinin olduğu belirtilirken, sivil altyapıya da zarar verilmek suretiyle halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınıyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.