TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İran: İsrail'in elçiliklerinin hiçbiri artık güvende değil

İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney'in askeri danışmanı Yahya Rahim Safavi, "İsrail'in elçiliklerinin hiçbiri artık güvende değil. Bu nedenle, şu ana kadar 28 büyükelçiliğini kapattılar" şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2024 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2024 16:04
Kaynak: İHA
İran: İsrail'in elçiliklerinin hiçbiri artık güvende değil

İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney’in askeri danışmanı Yahya Rahim Safavi, başkent Tahran’da İsrail’in Suriye’deki İran Konsolosluğunu hedef alan hava saldırısında hayatını kaybeden İranlı askerlerin cenaze töreninde bir konuşma yaptı. Safavi, “Siyonist rejimin son 6 ayı, rejimin 75 yıllık tarihindeki işgal, soykırım, savaş cinayetleri ve suç eylemlerini kapsamaktadır” ifadelerini kullandı.

Safavi, “Konsolosluğumuza gerçekleştirilen saldırı ve Suriye’de varlığı yasal olan askeri danışmanların öldürülmesi uluslararası hukukun ihlalidir. İsrail’in elçiliklerinin hiçbiri artık güvende değil ve bu korku nedeniyle şu ana kadar 28 büyükelçiliğini kapattılar” şeklinde konuştu.

İşgal altındaki Filistin'de yaşanan suçların ABD ve bazı batılı ülkelerin desteğiyle gerçekleştiğini savunan Safavi, “Konsolosluğumuza yapılan saldırıda hayatını kaybeden İranlı askerler, Direniş cephesiyle birlikte 5 farklı cephede savaşan ve siyonist rejimin direncini kıran isimlerdi. Siyonistler kesinlikle yenilecekler; direniş cephesi ve Filistin halkının mücadelesiyle birlikte uygulanan yaptırımlar, bu rejimin yok olacağını gösterecek. Kudüs’ün özgürlüğü, İslam ümmetinin vahdet anahtarıdır” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.