TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İngiltere’nin füze denemesi başarısız oldu

İngiltere'nin nükleer denizaltısı HMS Vanguard'dan yapılan Trident füze denemesi, olumsuz bir sonuçla sonuçlandı. Füze, ateşlendiği sırada Savunma Bakanı Grant Shapps'ın da bulunduğu denizaltının yakınına düştü.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 21:02
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 21:02
Kaynak: İHA
İngiltere’nin füze denemesi başarısız oldu

The Sun gazetesinin İngiltere Savunma Bakanlığı'na dayandırdığı habere göre, 30 Ocak'ta ABD'nin Florida eyaleti açıklarında gerçekleştirilen Trident füze denemesi sırasında bir "anormallik" yaşandı. Trident füzesi, nükleer başlık taşıma kabiliyetine sahip olarak ateşlendiği HMS Vanguard denizaltısından ancak denizaltının yakınına, okyanusa düştü. Yaşanan bu "anormalliğin", birinci aşamada yer alan iticilerin ateşlenmemesinden kaynaklandığı belirtildi. Ayrıca, füze denemesi sırasında Savunma Bakanı Grant Shapps'ın denizaltıda bulunduğu ifade edildi.

Bu olay, İngiltere'nin Trident füze denemesinde yaşadığı ikinci başarısızlık değil. Daha önce, 2016 yılında da benzer bir durum yaşanmıştı.

Shapps Olayı doğruladı

Bakan Grant Shapps, başarısız füze denemesini doğruladı ve Trident füze sisteminin "dünyadaki en güvenilir silah sistemlerinden biri olmaya devam ettiğini" vurguladı. Ulusal güvenlik nedenleriyle daha fazla ayrıntıya girmeden önce bu açıklamayı yaptı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.