TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hiroşima'daki saldırıda erimişti... O saat sahibini buldu

ABD'nin Japonya'nın Hiroşima kentine yönelik atom bombalı saldırısında etkilenen bir saat, açık artırmada 31 bin 113 dolara alıcı buldu. Saat, saldırının gerçekleştiği saat olan 08:15'te durmuştu.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2024 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2024 11:27
Kaynak: İHA
Hiroşima'daki saldırıda erimişti... O saat sahibini buldu

ABD'nin Boston şehrinde faaliyet gösteren RR Auction adlı müzayede firması, Japonya'nın Hiroşima kentine 6 Ağustos 1945'te gerçekleştirilen atom bombası saldırısında etkilenen bir saati açık artırmada satışa sundu. Atom bombasının patladığı an olan 08.15'te duran saat, müzayede sonucunda 31 bin 113 dolar (yaklaşık 958 bin lira) karşılığında alıcı buldu. Saate en yüksek teklifi veren ismin açıklanmadığı belirtildi. RR Auction tarafından yapılan açıklamada, saatin atom bombası saldırısından sonra bölgeye yardım görevi için giden bir İngiliz askeri tarafından enkaz altından çıkarıldığı ifade edildi.

ABD, 6 Ağustos 1945'te tarih boyunca ilk kez Japonya'ya atom bombası atarak dünyayı şaşırtmıştı. Hiroşima'ya düzenlenen saldırıda yaklaşık 140 bin kişi hayatını kaybederken, on binlerce insan da yaralandı ve radyasyon kaynaklı hastalıklara maruz kaldı. Japonya, 9 Ağustos 1945'te Nagasaki'ye atılan ikinci atom bombasıyla bir kez daha hedef haline geldi ve büyük bir yıkıma uğradı. Atom bombası saldırılarında toplamda 200 binden fazla insanın yaşamını yitirdiği tahmin ediliyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.