TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Haiti'nin en büyük cezaevinden binlerce mahkum kaçtı

Bir Birleşmiş Milletler kaynağı, Pazar günü yaptığı açıklamada, BM'nin tahminlerine göre hafta sonunda Haiti Ulusal Cezaevi'nden yaklaşık 3.500 mahkumun kaçtığına inanıldığını, ancak koşulların tam bir sayıma izin vermediğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2024 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2024 10:33
Kaynak: HİBYA
Haiti'nin en büyük cezaevinden binlerce mahkum kaçtı

Haiti hükümeti, hafta sonu silahlı çete üyelerinin ülkenin en büyük iki hapishanesini basması ve binlerce mahkûmun kaçmasıyla patlak veren şiddet olaylarının ardından sokakların kontrolünü yeniden sağlamak amacıyla olağanüstü hal ilan etti ve gece sokağa çıkma yasağı getirdi.

Hükümet, kaçtığına inandığı katilleri, adam kaçıranları ve diğer şiddet suçlularını bulmak için harekete geçeceğini belirtirken, 72 saatlik olağanüstü hal derhal yürürlüğe girdi.

Maliye Bakanı Patrick Boivert, Başbakanlık vekaletini üstlendiği açıklamasında, "Polise, sokağa çıkma yasağını uygulamak ve tüm suçluları yakalamak için elindeki tüm yasal araçları kullanması talimatı verildi" dedi.

Kararname, Haiti'nin şiddet sarmalında yeni bir düşüşe işaret eden ölümcül bir hafta sonunu tamamladı. Perşembe günü çetelerin Port-au-Prince'te koordineli saldırılarını arttırmasıyla başlayan olaylar, zor durumdaki başbakan Ariel Henry'nin ülkeyi istikrara kavuşturmak için BM destekli bir güvenlik gücüne verilen desteği kurtarmak için yurtdışında olduğu sırada başladı.

Kaynak: HİBYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.