TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Guterres: Gazze'de çifte standart uygulamadan ilkelere bağlı kalmalıyız

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi öncesi yaptığı açıklamada, "Gazze'de olduğu gibi Ukrayna'da da çifte standart uygulamadan ilkelere bağlı kalmalıyız” şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2024 19:56
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2024 19:56
Kaynak: İHA
Guterres: Gazze'de çifte standart uygulamadan ilkelere bağlı kalmalıyız

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Brüksel'deki AB Liderler Zirvesi öncesi yaptığı açıklamada, AB'yi Gazze konusunda "çifte standarttan" kaçınmaya çağırdı. Gazze Şeridi'nde uluslararası insancıl hukukun ilkelerine uyulmasının zorunlu olduğunu vurgulayan Guterres, "Ukrayna'da olduğu gibi Gazze'de de çifte standart uygulamadan ilkelere bağlı kalmalıyız" şeklinde konuştu.

"Guterres, "Kaotik bir dünyada yaşıyoruz" ifadelerini kullanarak, "Herhangi bir ülkenin ya da herhangi bir silahlı grubun hesap verebilirlik olmadığı için her istediğini yapabileceğini düşündüğü bir cezasızlık durumumuz var” şeklinde konuştu. Gazze Şeridi'nde ateşkes çağrısını yineleyen Guterres, “Gazze'de genel sekreterlik dönemimde eşi benzeri görülmemiş sayıda sivil kayba şahit olmamızı kınıyoruz" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.