TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güney Kore'den Kuzey Kore'ye gözdağı

Güney Kore 10 yıl ardından ilk kez Seul'de Silahlı Kuvvetler Günü kapsamında askeri geçit töreni düzenleyerek Kuzey Kore'ye gözdağı verdi

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2023 12:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Güney Kore'den Kuzey Kore'ye gözdağı

Kuzey Kore'nin nükleer silah ve balistik füze programı Kore Yarımadası'nda tansiyonu yükseltirken, Güney Kore'den gözdağı niteliğinde bir hamle geldi.

Güney Kore ordusu, 10 yıl ardından ilk kez askeri geçit tören gerçekleştirdi. 1 Ekim'de kutlanacak Silahlı Kuvvetler Günü vesilesiyle başkent Seul'de gerçekleştirilen törende K2 ana muharebe tankları, insansız hava araçları ile karadan karaya fırlatılan Hyunmoo füzeleri dahil 170 farklı askeri ekipman yer aldı. Halkın yağışa rağmen yoğun ilgi gösterdiği törende 3 bin 700 asker yer aldı. Ayrıca geçit törenine ilk kez, ABD-Güney Kore ittifakının gücünü vurgulamak üzere 300 ABD askerinin de katıldığı öğrenildi.

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol törenin sonunda askerlere hitap ederek, "Bugünkü görkemli yürüyüşü gördükten sonra halkımızın size olan güvenine ve ulusal güvenliğimize inancım tam. Halkımızla birlikte her zaman yanınızda olacağım” ifadelerini kullandı.

Hava koşulları olumsuz etkiledi

Bugün düzenlenen askeri geçit töreni, 2013 yılından bu yana "ilk" olarak kayıtlara geçti. Güney Kore Hava Kuvvetleri'nin Apache saldırı helikopterleri ve F-35A hayalet savaş uçaklarının katılımıyla gerçekleştireceği gösterilerin ise olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildiği açıklandı.

Kuzey Kore'ye meydan okumuştu

Günün erken saatlerinde Seongnam'daki Seul Hava Üssü'nde düzenlenen bir törende konuşan Yoon, Kuzey Kore'ye meydan okumuştu. Yoon, "Ordumuz Kuzey Kore'nin herhangi bir provokasyonuna karşı misilleme yapacaktır. Kuzey Kore nükleer silah kullanırsa Güney Kore-ABD ittifakının ezici tepkisiyle rejimi sona erdirilecektir. Kuzey Kore rejimi, nükleer silahların kendi güvenliğini garanti edemeyeceğini açık şekilde anlamalıdır" ifadelerini kullanmıştı.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - ABD'den Kuzey Kore'ye göz dağı

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.