TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazze hem savaş hem de kıtlıkla mücadele ediyor: 15 çocuk açlık ve susuzluktan öldü

Filistin Sağlık Bakanlığı, Keman Adwan Hastanesinde 15 çocuğun açlık ve susuzluk sebebiyle yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2024 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2024 14:34
Kaynak: İHA
Gazze hem savaş hem de kıtlıkla mücadele ediyor: 15 çocuk açlık ve susuzluktan öldü

İsrail'in 149 gündür devam eden saldırıları, hastane, okul, ev ve pazar yeri gibi alanları hedef alarak can kayıplarını artırdı. Filistinliler, İsrail'in insani yardım girişimlerini engellemesi sonucu gıda, su ve ilaç gibi temel ihtiyaç malzemelerine ulaşmakta güçlük çekiyor.

Bugün Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan veriler, Gazze'deki durumu bir kez daha açıkça gözler önüne serdi. Gazze Şeridi'ne yönelik 7 Ekim'den beri devam eden İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 30 bin 410'a yükselirken, yaralananların sayısı ise 71 bin 700'e ulaştı. Gıda ve suya erişimde zorluk çeken çocuklar, yaşam mücadelesi veriyor. Sağlık Bakanlığı, Keman Adwan Hastanesi'nde açlık ve susuzluk nedeniyle 15 çocuğun hayatını kaybettiğini duyurdu.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, bugün yaptığı açıklamada, "Jeneratör ile oksijenin kesilmesi ve tıbbi imkanların giderek azalması nedeniyle yoğun bakım ünitesinde bulunan 6 çocuğun hayatından endişe ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.