TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazze'deki saldırılar İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde protesto edildi

İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde toplanan yüzlerce gösterici, ABD askeri Bushnell'in "soykırıma ortak olmayacağını" belirterek kendini yaktığı trajik olayı protesto etti. Aynı zamanda, İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden saldırılarını ve ABD yönetiminin bu saldırılara verdiği desteği kınadılar.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2024 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2024 10:23
Kaynak: AA
Gazze'deki saldırılar İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde protesto edildi

Filistin bayraklarıyla donanmış bir grup gösterici, İsrail büyükelçiliği binasının önünde "Özgür Filistin", "İşgale son", "Soykırıma son verin" ve "İsrail'e ABD yardımlarını durdurun" gibi pankartlar taşıdı.

Göstericilerden Mohammad Habeh, İsrail ve ABD hükümetlerinin Filistinlilere yönelik devam eden soykırıma son verene kadar sokaklardan ayrılmayacaklarını vurguladı.

Habeh, "Joe Biden'ın Filistin halkıyla empati kurmaktan aciz olduğunu defalarca kanıtladığını düşünüyorum. İnsanlarımız açlıktan ölürken, yemek kuyruklarında öldürülürken geçen hafta onu dondurma yediği sırada ateşkesten bahsederken duydunuz. Ateşkesten bahsederken dondurma yiyor." şeklinde konuştu.

Diğer bir gösterici olan Dominique Fierro ise acil ateşkes çağrısında bulunarak, "Çok fazla kıyım ve katliam gördüm. Bu asla normal değil, asla da olmayacak. Gördüğüm her şey için her gün kalbim acıdı." ifadelerini kullandı.

Fierro, insanların artık İsrail'in soykırımına karşı sessiz kalmaması gerektiğini vurgulayarak, "Eğer bunu ruhunuzda hissetmiyorsanız, o zaman sizde doğuştan bir sorun var demektir." şeklinde konuştu.

ABD Hava Kuvvetleri'nde aktif görevde olan 25 yaşındaki Aaron Bushnell, İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde 24 Şubat'ta "Artık soykırım suçuna iştirak etmeyeceğim." demiş ve başından aşağı benzin dökerek kendisini ateşe vermişti.

Üzerinde askeri üniforması bulunan Bushnell, nefesi kesilene kadar "Filistin'e özgürlük" diye bağırmıştı. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 13 bin 230'u çocuk, 8 bin 860'ı kadın olmak üzere 30 bin 320 Filistinli öldürüldü, 71 bin 533 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, Gazze'de halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.