TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazze'de can kaybı 30 bin 960'a yükseldi

İsrail ordusunun, halkı açlık ve susuzlukla mücadele eden abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda, son 24 saat içinde 82 kişinin hayatını kaybederek can kaybı 30 bin 960'a yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2024 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2024 13:31
Kaynak: AA
Gazze'de can kaybı 30 bin 960'a yükseldi

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in 155 gündür devam eden saldırıları hakkında bilgi verildi.

Son 24 saat içinde İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarında 82 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve can kaybının 30 bin 960'a yükseldiği belirtildi. Açıklamada, son saldırılarda 122 Filistinlinin yaralandığı ve yaralı sayısının 72 bin 524'e ulaştığı ifade edildi.

Açıklamada, İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin yüzde 72'sinin çocuk ve kadın olduğu vurgulanırken, Gazze'de son 24 saat içinde İsrail'in "10 katliam" gerçekleştirdiği bilgisi paylaşıldı. Ayrıca, enkaz altında ve yol kenarlarında hala ölülerin bulunduğu, ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı belirtildi.

İsrail, gece boyunca Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda çok sayıda Filistinliyi öldürdü

İsrail ordusunun, abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ne gece boyu düzenlediği saldırılarda çoğu kadın ve çocuk onlarca Filistinli öldürüldü.

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan habere göre İsrail güçleri, saldırılarının 155. gününde Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerini hava, kara ve denizden vurmaya devam etti.

İsrail topçularının, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda, aralarında çocukların da olduğu 9 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Deyr el-Belah bölgesine düzenlenen saldırıda ise en az 5 kişi öldürüldü. Hayatını kaybedenler Aksa Şehitleri Hastanesine nakledildi.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta geceden sabaha kadar çok sayıda Filistinlinin evi bombalandı. Saldırıda aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu en az 23 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail güçleri ayrıca Gazze'nin Zeytun Mahallesi'nde gıda yardımı bekleyen Filistinlileri hedef aldı. Saldırıda en az 20 kişi yaralandı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.