TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fransa'da skandal paylaşım: Türkiye'yi Ermenistan'a ait gösteren harita

Lyon Belediye Başkanı Gregory Doucet, geçtiğimiz günlerde sözde Ermeni soykırımının anma gününde düzenlenen bir etkinlikte Türkiye topraklarını Ermenistan’a ait gösteren haritayı sosyal medyada paylaştı

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2024 00:13
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2024 00:13
Kaynak: İHA
Fransa'da skandal paylaşım: Türkiye'yi Ermenistan'a ait gösteren harita

Belediye Başkanı Gregory Doucet, son günlerde Türkiye-Ermenistan ilişkilerini germeye yönelik bir adım attı. Sözde Ermeni soykırımının anma gününde düzenlenen etkinlikte Ermeni atletlere ev sahipliği yaparken, Doucet, sosyal medya platformunda tartışmalı bir paylaşımda bulundu.

Doucet, Ulusal Ermeni Hafızası Merkezi'nde Türkiye topraklarını Ermenistan'a ait gösteren bir haritayı paylaşarak tepki çekti. Belediye Başkanı, Ermeni atletlerin ziyaretini kardeşlik ve dostluk olarak nitelendirirken, bu paylaşımıyla Türkiye'yi hedef aldı ve ilişkileri germeye yönelik bir adım attı.

Paylaşım, Lyon ve Fransa genelinde büyük yankı uyandırırken, Türkiye'den ve uluslararası kamuoyundan da sert tepkiler aldı. Doucet'in bu tutumu, Türkiye-Ermenistan ilişkilerindeki hassasiyeti ve dengeleri gözler önüne serdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.