TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fransa'da gümrük ofisi ateşe verildi

Fransa'da, hükümetin tarım politikasına karşı çıkan çiftçilerin eylemi sırasında Güney'deki Gard vilayetine bağlı Nimes kentinde bir gümrük ofisi ateşe verildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2024 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2024 15:43
Kaynak: AA
Fransa'da gümrük ofisi ateşe verildi

Gard Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Nimes kentinde çiftçilerin yol ve otoyolları trafiğe kapattığı eylemler devam ediyor. Dün gerçekleşen olayda, Nimes'deki gümrük ofisinin ateşe verildiği belirtildi.

Ulusal medyada yer alan haberlere göre, dün akşam Nimes ve Rouen futbol takımları arasında oynanan maçta verilen ara sırasında yaklaşık 150 çiftçi stada girdi. Çiftçiler, statta Fransız milli marşı La Marseillaise'i okudu. Hükümetin açıklamalarını yetersiz bulan çiftçiler, "eylemlere devam" dedi. Başbakan Gabriel Attal, Montastruc-de-Salies köyünde bir araya geldiği çiftçilerin taleplerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Attal, çiftçilerin gelirlerini güvence altına alan yasalara ilişkin gerekli kontrollerin yapılacağını ifade etti. Ayrıca, bu yasalara uymayanlara yönelik yaptırım uygulanacağını belirterek, tarım sektörü için motorine uygulanması planlanan vergi artışından vazgeçtiklerini de dile getirdi.

Attal'ın yaptığı açıklamaları yetersiz bulan çiftçi sendikaları, eylemlerin devam edeceğini duyurdu. Çiftçiler, "Paris'i abluka altına almak" istediklerini açıkladı. Genç Çiftçiler Sendikası, Paris ve çevresini yarın akşamdan itibaren "abluka altına almak" istediğini duyurdu. Bölge sakinlerine evden çalışma çağrısında bulunan sendika, Paris ve çevresine kimsenin girişine veya çıkışına izin vermeyeceklerini belirtti. Sendika, farklı ürünlerde kıtlık oluşturulmak istendiğini savundu. Ülke genelinde çiftçiler, Toulouse, Agen, Beauvais, Rennes gibi birçok kentte gelirlerinin az olmasını ve hükümetin tarım politikasını protesto ediyor. Çiftçiler, hükümetin taleplerine kulak vermesi için traktörleriyle günlerdir yol ve otoyolları trafiğe kapatıyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.