TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fransa'da göstericiler Gazze için açlık grevi başlattı

Fransa Dışişleri Bakanlığı yakınında, Filistin'e destek verenler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı açlık grevi başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2024 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2024 18:22
Kaynak: AA
Fransa'da göstericiler Gazze için açlık grevi başlattı

Paris'te Dışişleri Bakanlığı yakınlarında toplanan göstericiler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Ellerinde Filistin bayrağı ve "Apartheid'a Son Verin", "Uluslararası Hukuku İhlal Etmeye Son Verin" gibi yazılı dövizler taşıyan göstericiler, "Soykırımı durdurun", "İsrail katil, Macron suç ortağı" ve "Filistin halkının katliamını durdurun" sloganları attı. Bazı eylemciler, üzerlerinde "Soykırım" kelimesinin harflerini taşıyan beyaz tişörtler giydi ve bazıları kendi elleriyle kulaklarını veya ağızlarını kapadı.

Bazı göstericiler, Gazze'de İsrail saldırıları sırasında hayatını kaybeden Filistinlileri temsil ederek yerlere uzanarak eylem yaptı. Ölen Gazze'li bebekleri temsil etmek amacıyla üzerlerinde kırmızı boya olan küçük kefenler yere serildi. Eylemin organizatörleri ayrıca Gazze için açlık grevi başlattı.

Adını vermeyen Özgürlük İçin Yürüyüş Topluluğu üyesi Tess, yaptığı açıklamada, 10 kişinin yaklaşık 6 aydır açlıktan ölen Gazze halkı için açlık grevi başlattığını ifade etti. Tess, Gazze'de hayatını kaybedenler ve abluka altındaki insanlar için bu "sembolik eylemi" gerçekleştirdiklerini belirterek, İsrail'in Gazze halkını bilinçli bir şekilde aç bıraktığını iddia etti.

"Tess," Fransa'nın İsrail'e silah ve mermi ihraç etmesini kınayarak, "Bugün Fransa'nın suç ortaklığını kınamak için Dışişleri Bakanlığının önündeyiz. Fransa, İsrail'e mermi ve silah ihraç etmeye devam ediyor." ifadelerini kullandı. Tess, ülkesinin şimdiye kadar İsrail'e karşı herhangi bir yaptırım uygulamadığını belirtti.

Uluslararası Adalet Divanı'nın Gazze'de ciddi bir soykırım riski olduğunu bildirdiğine dikkat çeken Tess, açlık grevini 3 gün boyunca Fransa Dışişleri Bakanlığının önünde sürdüreceklerini açıkladı. Tess, eylemcilerin bir kısmının İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları durana kadar açlık grevine devam edeceğini ve bu grevi sağlık durumlarına göre sürdüreceklerini belirtti.

Fransa'dan İsrail'e karşı yaptırım uygulanmasını, Fransız asıllı İsrail askerlerinin adalet önüne çıkarılmasını ve Gazze'ye insani yardımın engellenmemesini talep ettiklerini dile getiren Tess, eylemcilerin taleplerini dile getirdi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.