TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Formula 1 pilotu Hamilton Gazze'de acil ateşkes çağrısı yaptı

Formula 1'de 7 kez dünya şampiyonu olan Büyük Britanyalı pilot Lewis Hamilton, Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek acil bir ateşkes çağrısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2024 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2024 17:59
Kaynak: AA
Formula 1 pilotu Hamilton Gazze'de acil ateşkes çağrısı yaptı

39 yaşındaki Mercedes pilotu, 36 milyon takipçisi bulunan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Filistin'deki tüm insanlara sevgi ve desteğimi gönderiyorum. Bu kutsal zamanı, tehlike, kayıp ve kalp kırıklığıyla geçiren herkese içtenlikle ışık ve umut diliyorum. Bu dönemde, ailelerin bir araya gelmesi ve barış içinde yaşamaları için kalıcı bir ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması çağrısında bulunuyorum. Hemen şimdi ateşkes." şeklinde ifadeler kullandı.

Hamilton ayrıca, Gazze'deki her üç çocuktan birinin akut yetersiz beslenme sorunu yaşadığını ve tedavi edilmezse bunun ölümcül olabileceği bilgisini paylaştı.

Büyük Britanyalı pilot, ekim ayında da Gazze'deki saldırılara tepki göstererek, "Yaşanan acı ve kayıpların boyutu gerçekten yıkıcı. Masum insanların, özellikle de çocukların kasıtlı olarak hedef alınmasının hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Bunu kabul edemeyiz." şeklinde görüş belirtmişti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.