TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Filistinli cerrahın Hollanda'ya girişi yasaklandı

Almanya ve Fransa'dan sonra Hollanda makamlarının da Filistin asıllı cerrah Gassan Ebu Sitte'nin ülkeye girişine izin vermeyeceği bildirildi

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 22:07
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 22:21
Kaynak: AA
Filistinli cerrahın Hollanda'ya girişi yasaklandı

Filistin kökenli cerrah Gassan Ebu Sitte'nin, Almanya ve Fransa'nın ardından Hollanda'ya girişine de izin verilmeyeceği açıklandı. İnsan hakları örgütü The Rights Forum tarafından yapılan açıklamada, Ebu Sitte'nin Hollanda'daki Amsterdam Üniversitesi ve bir konferansta yapacağı konuşma için davet edildiği ancak girişine izin verilmediği belirtildi.

Almanya'nın Ebu Sitte'ye Schengen bölgesine 1 yıllık giriş yasağı getirmesinin ardından Hollanda'nın da benzer bir adım attığı kaydedildi. Açıklamada, cerrahın haftaya bazı Hollandalı milletvekilleri ile görüşmesinin planlandığı ancak bu kararla bu planların engellendiği ifade edildi.

The Rights Forum Müdürü Gerard Jonkman, Ebu Sitte'nin Hollanda'ya girişinin reddedilmesinin şoke edici olduğunu ve ifade özgürlüğü gibi temel haklara aykırı olduğunu belirtti. Hollanda hükümetinin Ebu Sitte'nin konuşmasını İsrail ile olan yakın ilişkilerine ve Gazze'deki olaylardaki rolüne yönelik bir tehdit olarak gördüğünü dile getirdi.

Geçtiğimiz yıl Gazze'deki saldırıların ardından bölgeye giderek görev yapan ve yaşadıklarını anlatmak için davet aldığı Berlin ve Paris'e girişine izin verilmeyen Ebu Sitte, şimdi de Hollanda'da benzer bir engelle karşılaştı. Bu gelişmeler, Ebu Sitte'nin konuşma yapma özgürlüğüne getirilen kısıtlamalarla ilgili endişeleri artırıyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.