TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Filistin'de Müslümanlar Kadir Gecesi’ni Mescid-i Aksa’da kutladı

Filistin'de, 200 bin Müslüman, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'da Kadir Gecesi'ni kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2024 00:35
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2024 00:35
Kaynak: AA
Filistin'de Müslümanlar Kadir Gecesi’ni Mescid-i Aksa’da kutladı

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Kadir Gecesi'nin kutlandığı ramazanın 27. gecesinde Mescid-i Aksa'da 200 binden fazla Müslümanın toplandığını duyurdu. Bu kutsal geceyi Mescid-i Aksa'da geçirmek isteyen aileler, burada yer sofraları kurarak iftarlarını açtı. Ramazanın son günlerini Aksa'da itikafta geçirmek isteyen birçok kişi de kutsal mabedin avlu ve bahçelerinde çadır kurdu.

Öte yandan İsrail vatandaşı binlerce Filistinli, Kadir Gecesi'ni idrak etmek için ülkenin dört bir yanından yüzlerce otobüsle Doğu Kudüs'e geldi. İsrail askerlerinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı kutsal kentte, şimdiye kadar herhangi bir olay yaşanmadığı belirtildi.

Batı Şeria'dan sınırlı sayıda Filistinliye izin verilmesiyle ilgili olarak, Kadir Gecesi için işgal altındaki Batı Şeria'dan Doğu Kudüs'e gelmek isteyen binlerce Filistinlinin İsrail'in engeline takıldığı bildirildi.

İsrail makamları, bu yıl Batı Şeria'dan sınırlı sayıda Filistinlinin Harem-i Şerif'e girişine izin verdi. Ancak Batı Şeria'daki Filistinlilerin araçlarıyla kontrol noktalarından geçmelerine izin verilmediği için yaya olarak Kudüs'e girmeleri gerekti.

Ayrıca, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki tüm Filistinlilere Mescid-i Aksa'ya ibadet etmek için gelmelerine izin vermediği biliniyor.

İsrail, Batı Şeria'da yaşayan 55 yaş üstü erkek ve 50 yaş üstü kadın Filistinlilerin, izin almaları durumunda cuma günleri Kudüs'e girebilmelerine izin veriyor. Ancak akşam namazından önce Kudüs'ten ayrılmaları gerekiyor, bu nedenle Batı Şeria'da yaşayan Müslümanlar Kadir Gecesi'ni Mescid-i Aksa'da ihya etme fırsatı bulamıyor.

İsrail polisi, ramazan ayının son cuma gününde işgal altındaki Doğu Kudüs'te 3 bin 600 polisin görevlendirileceğini duyurdu. Bu süreçte, işgal altındaki Batı Şeria ile Kudüs arasında 2003'te inşa edilen beton duvar boyunca birçok İsrail askeri kontrol noktası bulunuyor.

İsrail, genellikle özel izinler haricinde Batı Şeria'daki Filistinlilerin Kudüs'e geçişine izin vermiyor. Doğu Kudüs ve Batı Şeria, 1967'den beri İsrail işgali altında bulunuyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.