TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Felaket durumu ilan edilmişti: Ölü sayısı 101’e çıktı

Brezilya'da şiddetli yağışların yol açtığı sellerde hayatını kaybedenlerin sayısının 101'e, kaybolanların sayısının 128'e yükseldiği bildirildi

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 21:24
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 21:24
Kaynak: AA
Felaket durumu ilan edilmişti: Ölü sayısı 101’e çıktı

Brezilya'da şiddetli yağışların neden olduğu sellerde hayatını kaybedenlerin sayısının 101'e, kaybolanların sayısının ise 128'e yükseldiği bildirildi. Ülkenin güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde geçen haftadan bu yana devam eden yoğun yağışlar sonucu oluşan seller, can ve mal kaybını artırıyor.

Eyalete bağlı Sivil Savunma tarafından yapılan açıklamada, ölenlerin sayısının 101'e, kayıpların sayısının ise 128'e ulaştığı belirtildi. Sellerin ülke tarihindeki en büyük iklim felaketlerinden biri olduğu vurgulanırken, 230 bin 500 kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı ve toplam 1,5 milyon kişinin felaketten olumsuz etkilendiği ifade edildi.

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, yaptığı açıklamada, bozulan altyapı ve yıkılan evlerin yeniden inşası için gerekli yasal düzenlemelerin yapılacağını belirtti. Ülkedeki iklim trajedisinin dünya için bir uyarı olduğunu dile getiren Lula da Silva, gezegenin güvenliği için harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Rio Grande do Sul Valisi Eduardo Leite, 3 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, henüz ulaşamadıkları bölgelerin bulunduğunu belirterek, "Son derece istisnai bir durumla karşı karşıyayız. Bu, eyalet tarihinin en yıkıcı olayıdır" ifadelerini kullandı.

Leite, trajedinin büyüklüğü nedeniyle 180 gün süreyle "felaket durumu" ilan ettiklerini ve insanların tahliyesi için ciddi çaba harcadıklarını dile getirdi.

Felaketin etkilediği alanları iki kez ziyaret eden Devlet Başkanı Lula da Silva ise bölgeyi yeniden ayağa kaldıracaklarını ifade etti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.