TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Endonezya'da Devlet Başkanı Prabowo Subianto oldu

Endonezya'da yapılan seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre Savunma Bakanı Prabowo Subianto, yeni devlet başkanı seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2024 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2024 17:46
Kaynak: İHA
Endonezya'da Devlet Başkanı Prabowo Subianto oldu

Endonezyalılar bugün devlet başkanı, milletvekilleri ve yerel temsilcileri belirlemek üzere sandık başına gitti. Yerel saatle 13.00'te sandıkların kapanmasının ardından ülkede oyların yaklaşık yüzde 90'ı sayıldı. Sonuçlara göre, mevcut eski general ve Savunma Bakanı olan 72 yaşındaki Prabowo Subianto, oyların en az yüzde 58.5'ini alarak ülkenin yeni lideri oldu. Subianto'nun rakipleri arasında yer alan iki eski vali Anies Baswedan yüzde 25, Ganjar Pranowo ise yaklaşık yüzde 17 oranında oy aldı ve yarışı kaybetti.

Subianto, Başkent Jakarta'daki bir spor kompleksinde zafer konuşması yaparak, zaferin tüm Endonezya halkının bir başarısı olduğunu vurguladı. Ancak zaferin kibir getirmemesi ve alçakgönüllü olunması gerektiğini belirtti. Ayrıca, tüm kesimleri kucaklayacaklarını ve Endonezya'nın çeşitli toplumsal gruplarını koruma sorumluluğunu üstleneceklerini ifade etti.

Subianto, hızlı seçim sonuçlarından memnun olduklarını ancak resmi sonuçların Ulusal Seçim Komitesi tarafından Mart ayında açıklanacağını belirtti. Bu, seçim sürecinin adil ve şeffaf bir şekilde tamamlanmasının önemini vurgulayan bir açıklama olarak değerlendirilebilir.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.