TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Donal Trump, ön seçimleri kazandı

ABD'de 5 Kasım'daki başkanlık seçim yarışı için New Hampshire eyaletinde yapılan Cumhuriyetçi Partinin ön seçimlerini, eski ABD Başkanı Donald Trump önde tamamladı

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2024 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2024 10:58
Kaynak: AA
Donal Trump, ön seçimleri kazandı

New Hampshire'da cumhuriyetçi adaylar arasında yapılan ön seçimlerde Donald Trump, Nikki Haley'i geride bıraktı.

ABD'de başkanlık yarışının kritik eyaletlerinden biri olan New Hampshire'da Cumhuriyetçi adaylar arasındaki ön seçimlerin sonuçları açıklandı. Associated Press (AP) haber ajansının duyurduğu kesin olmayan sonuçlara göre, sandıkların yüzde 84'ü açıldığında eski Başkan Donald Trump, ABD'nin eski BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley'i geride bırakarak önemli bir zafer elde etti.

Trump, Ioawa ön seçimlerinden sonra ikinci defa, New Hampshire'da en güçlü destekçi olarak öne çıktı. Yüzde 54,6 oranında oy alarak yarışın galibi ilan edilen Trump, bu sonuçla Cumhuriyetçi Parti içinde adaylık ihtimalini oldukça güçlendirdi.

Kesin olmayan sonuçlara göre, Haley ise eyaletteki oyların yüzde 43,5'ini topladı. New Hampshire ön seçim sonuçları, Trump'ın destekçilerinin, Haley'e yarışı terk etmesi yönünde baskıyı artırdığını gösterdi. Ancak Haley, yarışın henüz bitmediğini belirterek kampanyasına devam edeceğini ifade etti.

Haley, ön seçim sonuçları açıklandıktan sonra yaptığı açıklamada, "Bu yarış henüz bitmedi. Gidilecek düzinelerce eyalet kaldı." dedi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.