TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiftçiler AP tarım politikasına karşı: AP binasını kuşattılar

Avrupa Birliği'nin tarım politikalarına karşı çıkan çiftçiler, bin 200 traktörle Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu (AP) binasına ulaşarak yolları trafiğe kapattı.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2024 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2024 14:21
Kaynak: İHA
Çiftçiler AP tarım politikasına karşı: AP binasını kuşattılar

Tarım politikalarına yönelik protestolarını sürdüren çiftçiler, gece saatlerinde traktörleriyle Brüksel'e doğru hareket ettiler. Korna sesleri eşliğinde AP binasına varan çiftçiler, bin 200 traktörle yolları trafiğe kapatarak AB liderlerinin zirve için bir araya geldiği binanın yakınlarında protesto düzenledi. Çiftçiler, AP binası önünde ateş yakarken, güvenlik bariyerlerini yıkmaya çalıştı. Polis, çiftçilere tazyikli su ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

"Çelişkili Politikaların Terk Edilmesi" Çağrısı Avrupalı çiftçiler, Avrupa Birliği'nin Yeşil Anlaşması kapsamındaki pestisit ve herbisit yasakları ile Brezilya ve Arjantin'den daha fazla sığır eti ithal edilmesini sağlayacak yeni anlaşmalara karşı çıkarak çelişkili politikaların terk edilmesini talep ediyor. Bu ülkelerle rekabet etmenin zorluğuna dikkat çeken çiftçiler, hayvan refahıyla ilgili katı kurallara tabi olmadıkları için adaletsiz rekabet, artan üretim maliyetleri ve çevresel düzenlemeler nedeniyle zor bir durumda olduklarını ifade ediyor. Çiftçilere göre, tarım endüstrisi, gıda üretimini artırmaya yönelik çabalarıyla birlikte çevresel etkileri azaltma amacını bir arada sürdüren çelişkili politikalara maruz kalmaktadır.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.