TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Brüksel'de evsizlik sorunu bitmiyor: Yardım kuruluşları grevde

Brüksel'deki artan evsiz nüfusa yardım sağlayan kuruluşlar, zorluklar nedeniyle greve gitti.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2024 21:09
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2024 21:09
Kaynak: AA
Brüksel'de evsizlik sorunu bitmiyor: Yardım kuruluşları grevde

Brüksel'deki evsizlerle ilgili çalışan Bruss'help adlı yardım kuruluşundan alınan bilgiye göre, sorunun ciddiyetini vurgulamak amacıyla bir saatlik iş bırakma eylemi düzenlendi.

Grevde, evsiz sayısındaki artışa rağmen sosyal hizmet sektörünün kaynaklarında iyileştirme yapılmamasına dikkat çekildi.

Sektörde faaliyet gösteren kuruluşlar, Başbakan Alexander de Croo ve Brüksel Başkent Bölgesi Başbakanı Rudi Vervoort'a bir mektup yazarak kentteki konut eksikliğine çözüm bulunması, yardım kriterlerinin düzenlenmesi, gereksinimi olmayanların yardımlardan faydalanmasının önlenmesi gibi önerilerde bulundu.

Son sayıma göre, evsiz ve kötü barınma koşullarında yaşayan 7 bin 134 kişi tespit edildi; bu, bir önceki 2020 sayımına göre ,9'luk bir artışı temsil ediyor.

Belçika'da, bir süredir sığınma başvurusunda bulunanlara barınacak yer temin edilememesi sorunuyla bir kriz yaşanıyor. Federal kurumlar, kapasitelerinin dolu olması nedeniyle giderek daha fazla kişiyi sokakta yaşamaya zorluyor. Bu durumdaki kişilerin gündüz ihtiyaçları, gönüllü kuruluşlar tarafından karşılanıyor. Geçen sene Belçika'nın aldığı kararla, ailelere, kadınlara ve çocuklara öncelik verileceği gerekçesiyle sığınma talebinde bulunan bekar erkeklere barınak sağlanmaması kararı, bu sektör üzerinde ek bir yük oluşturuyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.