Boeing'te acil durum oksijen sorunu: 2600 uçak incelenecek

ABD Federal Havacılık İdaresi, 2 bin 500'den fazla Boeing 737 uçağının acil durum oksijen jeneratörleriyle ilgili potansiyel bir sorun nedeniyle incelenmesi gerektiğini bildirdi

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 15:03
Kaynak: HABER MERKEZİ
Boeing'te acil durum oksijen sorunu: 2600 uçak incelenecek

ABD Federal Havacılık İdaresi, acil durum oksijen kaynaklarındaki olası kusurlu parçalara dikkat çekerek, acil durum oksijen jeneratörlerinde potansiyel bir sorun tespit edildiği için 2 bin 500'den fazla Boeing 737 uçağının kontrol edilmesi gerektiğini bildirdi.

Kabin basıncının düşmesi durumunda baş üstü bölmelerden düşen oksijen maskelerinin bazı Boeing jeneratörlerinin tutma kayışlarında bir kusur nedeniyle işlevsiz kalabileceği belirlendikten sonra, ABD Federal Havacılık İdaresi, bu durumun acil bir şekilde incelenmesini gerektiren bir Uçuşa Elverişlilik Direktifi yayımladı.

Kusurlu parçaların takılması yasaklandı

Direktif, yaklaşık 2 bin 600 Boeing 737 Max ve yeni nesil modelini etkileyecek şekilde yayımlandı. Havayollarının denetimleri tamamlamak ve gerekirse düzeltici eylemler gerçekleştirmek için 120 ila 150 gün süre tanındı. Ayrıca potansiyel olarak kusurlu parçaların takılması da yasaklandı.

Boeing, 17 Haziran'da havayolu müşterilerine acil durum oksijen kaynağıyla ilgili potansiyel bir sorunu tanımlayan bir not gönderdi. Uçak üreticisi, belirli koşullar altında jeneratörler üzerindeki sabitleme kayışlarının 1.9 santimetreye kadar kayabileceğini ve bu durumun düzgün çalışmalarını engelleyebileceğini belirtti. Bu sorundan 2019 yılında piyasaya sürülen hatalı bir yapıştırıcı sorumlu tutuldu.

Boeing'in yaptığı açıklamada, "Jeneratörlerin sağlam bir şekilde yerinde kalmasını sağlamak için tüm yeni teslimatlar için orijinal yapıştırıcıya geri döndük" ifadesi kaydedildi. Şirket ayrıca, henüz teslim edilmemiş uçaklarda yapılan incelemelerde kusurdan etkilenen herhangi bir ünite tespit edilmediğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.