TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BM uyardı: Gazze'de kıtlık an meselesi

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in 139 gündür devam eden saldırılarının etkisi altında bulunan Gazze Şeridi'nde 1 milyon çocuğun günlük olarak travmalarla karşı karşıya kaldığını ve yetersiz insani yardımlar nedeniyle kıtlığın an meselesi olduğu konusunda uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2024 20:52
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2024 20:52
Kaynak: AA
BM uyardı: Gazze'de kıtlık an meselesi

BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gazze'de her gün bir milyon çocuk travmalarla mücadele ediyor. Yardımların yetersizliği nedeniyle yiyecek stokları azalıyor ve kıtlık tehlikesi artıyor." şeklinde ifadeler kullandı.

UNRWA, Gazze'nin kuzeyinde her 6 çocuktan birinin ciddi düzeyde yetersiz beslendiğine dikkat çekerek, İsrail'in 139 gündür devam eden saldırılarında en büyük bedeli çocukların yanı sıra hamile ve bebeklerini emziren kadınların ödediğini vurguladı.

Gazze Şeridi'nde İsrail ordusunun 139 gündür devam eden saldırıları sonucunda bölge fiilen üçe bölünmüş durumda. Bölünmüş bölgelerde İsrail ordusunun kontrol noktaları bulunuyor ve bu noktalardan insani yardımlar dahil olmak üzere İsrail'in izni olmadan geçişlere müsaade edilmiyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.