TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belçika Başbakanı De Croo açıkladı: Gazze’de çocukların açlıktan ölmesi kabul edilemez

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, "Gazze'de çocukların açlıktan ölmesi kesinlikle kabul edilemez. Her iki tarafın da derhal ateşkes ilan etmesi gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2024 23:27
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2024 23:27
Kaynak: İHA
Belçika Başbakanı De Croo açıkladı: Gazze’de çocukların açlıktan ölmesi kabul edilemez

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esirlerin serbest bırakılması görüşmeleri çerçevesinde Katar'a ziyaret gerçekleştirdi. Başkent Doha'da Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani ile bir araya gelen De Croo, Katar'ın rolü için Emir'e teşekkür etti. Görüşmenin ardından yaptığı açıklamada De Croo, "Gazze'de çocukların açlıktan ölmesi kesinlikle kabul edilemez. Her iki tarafın da derhal ateşkes ilan etmesi gerekiyor" dedi.

"İsrail'in Gazze'deki "açlık politikası" kesinlikle kabul edilemez"

Belçika Başbakanı De Croo, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini ile bir araya geldi. Görüşmede, İsrail'in Gazze'de uyguladığı "açlık politikası"nın kesinlikle kabul edilemez olduğunu belirten De Croo, "İsrail'in acilen daha fazla insani yardım erişimine izin vermesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Belçika'nın UNRWA'ya olan desteğini sürdüreceğini vurgulayan De Croo, "UNRWA, Gazze'deki insanlara yapılan yardımların temelini oluşturuyor" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.