TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avustralya'da çıkan yangınlar kontrol edilemiyor

Victoria eyaletindeki Perşembe günü başlayan ve kontrol altına alınamayan yangın, 3 evin yanmasına ve 16 bin hektarlık alanın zarar görmesine neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2024 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2024 13:09
Kaynak: İHA
Avustralya'da çıkan yangınlar kontrol edilemiyor

Victoria eyaletinde Perşembe günü başlayan orman yangınları kontrol altına alınamıyor. Yangınlar, çiftlik hayvanlarının ölümüne yol açtı ve eyaletin batısında yaşayan yüzlerce kişi için tahliye uyarısı yapıldı. En az bin itfaiyeci ve 50 yangın söndürme helikopteri, yangınla mücadele için seferber oldu. Orman yangınları, en az 2 bin kişinin Perşembe günü evlerini terk etmesine neden oldu. Alevler yaklaşık 16 bin hektarlık bir alanı kaplarken, en az 3 ev de zarar gördü.

Victoria'da yangınla mücadele eden yetkililer, hava sıcaklığının artmasıyla endişeli. Çarşamba günü, Beaufort ile Elmhurst kasabalarındaki yangınların şiddetli rüzgarlarla genişleyebileceği 40 derece sıcaklık bekleniyor.

Avustralya'da 2019-2020 yıllarında yaşanan "Kara Yaz" olarak bilinen orman yangınları, Türkiye büyüklüğünde bir alanı yok etti ve 33 kişi ile 3 milyar hayvanın ölümüne neden oldu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.