TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupalı liderler Ukrayna için bir araya gelecek

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ev sahipliğinde 20’ye yakın Avrupalı lider, yarın Ukrayna’ya destek amacıyla Fransa’nın başkenti Paris’te bir araya gelecek.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2024 23:36
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2024 23:36
Kaynak: İHA
Avrupalı liderler Ukrayna için bir araya gelecek

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın üçüncü yılına girmesiyle birlikte, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ev sahipliğinde yarın Paris'te düzenlenecek olan toplantıya, 20'ye yakın Avrupalı lider Ukrayna'ya destek için bir araya gelecek. Macron'un danışmanları, Elysee Sarayı'nda gerçekleşecek olan bu toplantıyla Avrupa'nın Ukrayna'ya olan kararlılığını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e iletmeyi amaçladıklarını belirtti. Macron'un danışmanlarından biri yaptığı açıklamada, "Putin'e Ukrayna'da kazanamayacağına dair net bir mesaj vermek istiyoruz. Amacımız, Putin'in Ukrayna'da kazanabileceği yönündeki algıyı yıkmak" diyerek, "Biz ne karamsar ne de kasvetliyiz. Rusya'nın bunu anlamasını istiyoruz. Rusya'nın bu savaşı sonlandırması ve Ukrayna'nın haklarını iade etmesi için bize güvenmesi gerektiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin yanı sıra İskandinav ve Baltık ülkelerinden liderlerin de katılması beklenen bir toplantı, ABD'yi Avrupa ve Avrasya İşlerinden sorumlu ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Jim O'Brien, Kanada'yı ise Savunma Bakanı Bill Blair temsil edecek.

Toplantıda, Ukrayna'ya yeni silah yardımlarının duyurulmamasına rağmen, müttefiklerle Ukrayna arasındaki koordinasyonun artırılması için yolların ele alınması planlanıyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.