TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupalı çiftçiler AP binası önünde tezek yaktı... Ortalık birbirine girdi

Brüksel'de, Avrupa Birliği'nin tarım politikalarına karşı gösterilerini sürdüren çiftçiler, Avrupa Parlamentosu binasının önünde döktükleri tezek, odun ve saman balyalarını ateşe verdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2024 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2024 17:02
Kaynak: İHA
Avrupalı çiftçiler AP binası önünde tezek yaktı... Ortalık birbirine girdi

Brüksel'de Ukrayna'ya yardım konulu zirve için bir araya gelen AB liderlerinin bulunduğu sırada, çiftçilerin protestoları devam etti. Çiftçiler, AP binasının önünde yola döktükleri tezek, odun ve saman balyalarını ateşe vererek protesto ettiler. Aynı zamanda "Çiftçi yoksa yiyecek yok" yazılı pankartlar taşıyan çiftçiler, AP binasına yumurta ve taş attı. AB liderlerinin toplandığı Avrupa Konseyi Genel Merkezi'nde ise çevik kuvvet, geniş güvenlik önlemleri aldı.

Avrupalı çiftçiler, AB'nin Yeşil Anlaşması kapsamında getirilen pestisit ve herbisit yasaklarına ve Brezilya ile Arjantin'den daha fazla sığır eti ithal edilmesini sağlayacak olan yeni bir anlaşmaya karşı çıkıyor. Bu ülkelerin hayvan refahıyla ilgili katı kurallara bağlı olmadığını vurgulayan çiftçiler, söz konusu ülkelerle rekabet etmenin son derece zor olduğunu belirtiyorlar. Üretim maliyetlerindeki artış, çevre düzenlemeleri ve haksız rekabet gibi nedenlerle çiftçiler, çelişkili politikaların sonucu olarak tarım endüstrisinin hem gıda üretimini artırmaya hem de tarımın çevre üzerindeki etkisini azaltmaya çalıştığını ifade ediyorlar.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.