TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa Komisyonu’ndan Yunanistan’a kötü haber... AB Adalet Divanına sevk etme kararı aldı

Avrupa Komisyonu, Yunanistan'ın taşkın ve nehir havzası yönetim planlarının revizyonunu tamamlamadığı gerekçesiyle Avrupa Birliği (AB) Adalet Divanı'na sevk etme kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2024 22:23
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2024 22:23
Kaynak: İHA
Avrupa Komisyonu’ndan Yunanistan’a kötü haber... AB Adalet Divanına sevk etme kararı aldı

Avrupa Komisyonu'ndan Yunanistan'a kötü haber geldi. Komisyon tarafından yapılan açıklamada, taşkın ve nehir havzası yönetim planlarının revizyonunu tamamlamadığı gerekçesiyle Avrupa Birliği (AB) Adalet Divanı'na sevk etme kararı alındığı bildirildi.

Açıklamada, söz konusu planların Avrupa Yeşil Anlaşması'nın önemli bir parçası olduğu vurgulanarak, "Üye devletler nehir havzası yönetim planlarını her 6 yılda bir güncellemek ve raporlamak zorundadır. Yunanistan şu ana kadar nehir havzası yönetim planlarını gözden geçirmemiş, kabul etmemiş ve raporlamamıştır" denildi. Ayrıca, Yunanistan'ın taşkın riski yönetim planlarını da henüz rapor etmediği belirtildi.

Açıklamada, Komisyon'un Şubat 2023'te Yunanistan'a resmi bir bildirim mektubu gönderdiği hatırlatılarak, "Bunu takiben, Kasım 2023'te Yunanistan'ı yükümlülüklerine uymaya ve planların gözden geçirilmesini tamamlamaya çağıran gerekçeli bir görüş sunulmuştur. Ancak, ilgili planlar hala sonuçlandırılmamıştır. Komisyon, Yunan makamlarının bugüne kadar gösterdikleri çabaların yetersiz olduğunu düşünmekte ve bu nedenle Yunanistan'ı Avrupa Birliği Adalet Divanı'na sevk etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.