TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD Kongre binasında "Gazze'de acil ateşkes" gösterisi: 13 kişiye gözaltı

ABD Kongre binası içinde Gazze'deki acil ateşkes ve İsrail'e askeri yardımların durdurulması talebiyle gösteri yapan 13 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2024 21:41
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2024 21:41
Kaynak: AA
ABD Kongre binasında "Gazze'de acil ateşkes" gösterisi: 13 kişiye gözaltı

İsrail'in Gazze'deki devam eden saldırılarını ve ABD yönetiminin İsrail'e askeri desteğini protesto eden bir grup gösterici, "Gazze'de acil ateşkes" talebiyle Kongre binası içinde eylem düzenledi. Gösteri sırasında 13 gösterici polis tarafından gözaltına alındı. İsrail'in Gazze'deki saldırılarına ABD kamuoyundan tepkiler devam ederken, başkent Washington'da bir araya gelen "Adalet Projesi" adlı oluşuma mensup göstericiler, İsrail'i ve ABD'yi protesto etti.

Washington'ın sembol binalarından Union Station önünde toplanan 100'den fazla gösterici, "Gazze'de acil ateşkes" yazılı pankartlar ve sloganlar eşliğinde açıklamalarını yaptı. Aralarında farklı milletlerden çok sayıda mültecinin de bulunduğu göstericiler, Amerikan yönetiminin Filistinlilerin yerlerinden edilmemesi konusunda somut adımlar atması çağrısında bulundu.

Union Station önündeki gösterinin ardından Kongre'ye doğru yürüyen grup, Cannon House binasına yöneldi ve içeri giren yaklaşık 15-20 gösterici, İsrail'e askeri yardımları durdurma çağrısı yaparak Gazze'de öldürülen binlerce sivil için anma gerçekleştirdi.

Gazze'de hayatını kaybeden sivillere atıfla, ölü gibi yere yatarak saldırıları protesto eden grup, "Gazze'de şimdi ateşkes" yazılı büyük bir pankartı ortaya serdi. Polis, eylemi gerçekleştiren 13 kişiyi gözaltına alırken, dışarıda kalan diğer göstericiler ise olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.