TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD duyurdu: Gazze'ye havadan insani yardım atmaya başlayacak

ABD Başkanı Joe Biden, yakın gelecekte Gazze'ye insani yardım amacıyla hava yoluyla malzeme atacaklarını ve bölgeye daha fazla insani yardımın ulaştırılması için İsrail ile yakın temas halinde olduklarını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2024 23:24
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2024 23:24
Kaynak: AA
ABD duyurdu: Gazze'ye havadan insani yardım atmaya başlayacak

Beyaz Saray'da İtalya Başbakanı Georgia Meloni'yi ağırlayan Joe Biden, basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Oval Ofis'teki görüşmede, Gazze'de insani yardım beklerken İsrail tarafından vurulan sivillere ilişkin trajik olayı değerlendiren Biden, "Gazze'nin kuzeyinde yaşanan insani yardım çabaları sırasında meydana gelen olay trajik ve ürkütücü. Orada yaşanan kayıplar çok üzücü." ifadelerini kullandı. Biden, masum insanların yiyecek arayışında "savaşın içine düştüğünü" vurgulayarak, "Onların yardım arayışında karşılaştıkları durumu gördük. Daha fazlasını yapmalıyız ve ABD olarak bunu yapacağız." şeklinde konuştu.

Biden, Beyaz Saray'da İtalya Başbakanı Georgia Meloni'yi ağırladığı basın toplantısında, önümüzdeki günlerde Ürdün'e katılarak Gazze'ye havadan insani yardımların başlayacağını duyurdu. Ancak, dikkat çeken bir nokta olarak, Biden'ın Gazze yerine "Ukrayna" demesi gündemde konuşuldu. Biden ayrıca, İsrail ile bölgeye daha fazla insani yardım ulaştırılması için görüşmelerin devam ettiğini de vurguladı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.