TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD’de Filistin protestoları: ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Filistin'e destek protestolarını değerlendirdi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Çin ziyareti sonrasında Pekin'de düzenlediği basın toplantısında, ABD'nin Çin ile ilişkilerini geliştirme odaklı olduğunu belirtti. Blinken, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarını ve Güney Çin Denizi'ndeki gerilimi ele alırken, Filistin'e destek protestoları ve bölgesel krizlerle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 19:28
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 19:28
Kaynak: İHA
ABD’de Filistin protestoları: ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Filistin'e destek protestolarını değerlendirdi

Blinken, Filistin'e destek amacıyla ABD'deki üniversitelerde başlayan protestoları değerlendirerek, insanların Gazze ve Orta Doğu'da yaşananlara yönelik duygularını anladığını ifade etti. Çapraz ateş altında hayatını kaybeden sivillerin acısını ve ölümlerini iç burkan bir durum olarak nitelendiren Blinken, ABD vatandaşlarının görüşlerini, endişelerini ve öfkelerini ifade etme hakkının demokrasinin bir özelliği olduğunu vurguladı.

Ayrıca Blinken, Çin'in Ukrayna'ya yönelik saldırıya destek veren bileşenlerin sağlanmasına ilişkin endişelerini dile getirirken, Çin'in bölgesel ve küresel krizlere yapıcı bir rol oynaması gerektiğini belirtti. Blinken, Çin'i İran ve Orta Doğu'daki çatışmaları genişletmekten kaçınmaya çağırarak, Pyongyang'a diyaloga girmesi için baskı yapılmasını teşvik ettiğini ifade etti.

Çin ziyareti kapsamında, Güney Çin Denizi'ndeki gerilim ve Çin-Tayvan ilişkileri de ele alındı. Blinken, ABD'nin Filipinlere yönelik savunma taahhütlerinin değişmeyeceğini ve "Tek Çin" politikasını teyit ettiğini belirtti.

Son olarak, Blinken, ABD'nin Ukrayna'ya destek verdiğini ve Rusya'nın saldırgan politikalarına karşı duruşunu vurgulayarak, NATO Genel Sekreteri seçimine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.