TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD’de akılalmaz olay! Seri katilin damar yolu 8 kez bulunamayınca idamı iptal edildi

ABD’de çeşitli suçlardan idam cezasına çarptırılmış olan seri katil Thomas Eugene Creech’in, infazı sırasında 8 kez damar yolunun bulunamaması sebebi ile idam cezası iptal edildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.02.2024 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 29.02.2024 12:23
Kaynak: HABER MERKEZİ
ABD’de akılalmaz olay! Seri katilin damar yolu 8 kez bulunamayınca idamı iptal edildi

AP’nin haberine göre, 73 yaşındaki Thomas Eugene Creech isimli seri katil, üç eyalette işlediği beş cinayetten dolayı hüküm giymişti ve henüz sonuca ulaştırılamayan çok sayıda cinayetle de ilişkisi olduğu düşünülmekteydi. Creech, 1974 yılında hapsedildi ve cezasını çekmeye başladı.
Ancak Creech, 1981 yılında hapishanede 22 yaşındaki mahkum arkadaşı David Dale Jensen'i öldüresiye dövdüğünden dolayı, yaşanan olayın ardından ömür boyu hapis cezası, idam cezasına dönüştürüldü.

İDAM CEZASI İPTAL EDİLDİ

Dün sabah saatlerinde Idaho Güvenlik Kurumu'nda gerçekleştirilmesi planlanan Creech'in infazı, üç tıbbi ekip üyesinin serum takmak için sekiz kez damar yolu bulma girişiminde bulunmasına rağmen gerçekleştirilemedi. Kollarında, bacaklarında, ellerinde ve ayaklarında damar yolu açma girişimleri başarısız oldu. Ceza İnfaz Kurumu Direktörü Josh Tewalt, tıbbi ekibin bazı denemelerde damara ulaşamadığını, bazılarında ise ulaşsalar bile damar kalitesi konusunda endişe duyduklarını belirtti.
Tewalt, "Her bir deneme birkaç dakika sürdü, ancak damar yoluna ulaşılamadığı için infaz iptal edildi." açıklamasında bulundu.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.