TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AB Yüksek Temsilcisi Borrell'dan AB liderlerini İsrail’e güçlü bir mesaj vermeye çağrı

Josep Borrell, Gazze Şeridi'nde insanların açlık çektiğine dikkat çekerek, AB liderlerini İsrail'e karşı güçlü bir mesaj vermeye çağırdı.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2024 20:59
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2024 20:59
Kaynak: İHA
AB Yüksek Temsilcisi Borrell'dan AB liderlerini İsrail’e güçlü bir mesaj vermeye çağrı

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki AB Liderler Zirvesi öncesi açıklamalarda bulundu. Borrell, Gazze Şeridi'ndeki durumun ciddiyetine vurgu yaparak, liderlerin Ekim 2023'teki zirvede aldıkları önlemleri aşacak adımlar atmalarından memnuniyet duyduğunu belirtti.

Borrell, AB liderlerinin Gazze için sürdürülebilir bir ateşkes çağrısı yapacaklarını belirterek, "Sürdürülebilir bir ateşkes çağrısı yapmak, sadece rehinelerin serbest bırakılmasını talep etmek değil, aynı zamanda Gazze'deki insanların yaşadığı insani krize dikkat çekmek anlamına geliyor" dedi.

İsrail'e Gazze'ye daha fazla yardımın ulaşması için çağrıda bulunan ve AB liderlerinin de bu çağrıya katılacaklarını umut ettiğini belirten Borrell, "İnsanlar açlık çekiyor. Bu nedenle, Konsey'in İsrail'e güçlü bir mesaj göndermesini ve Gazze'ye gıda girişine engel olmayı sona erdirme ve sivillerle ilgilenme çağrısında bulunmasını umut ediyorum" dedi.

Borrell, "İsrail'in kendini savunma hakkı olduğu şüphesiz. Ancak intikam almaya hakkı yok" diye ekledi. Borrell, dün yaptığı bir açıklamada, Gazze'de insan eliyle oluşturulan bir kıtlık olduğunu ve çok sayıda yardım kamyonunun sınırda bekletilerek geçişine izin verilmediğini ifade etmişti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.