TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya devi Teekanne ile Fersan iş birliği

Dünyanın 3. büyük bitki çayı firması Teekanne, meyve çayları ve Sir Winston çaylarının üretimi için Türk firma Fersan ile iş birliği yaptı. Fersan CEO’su Güven, “Hedefimiz ülkemizde ihracat adına da önemli katkılar sağlamak” dedi

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2023 08:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Dünya devi Teekanne  ile Fersan iş birliği

AYSELİN UZUN

Dünyanın en önemli çay üreticisi olan Alman firması Teekanne, sirke ve turşu üretiminde ülkemizde önemli bir yere sahip olan Fersan ile iş birliği yaptı. Düzenlenen basın açıklamasıyla birlikte Fersan Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Gürhan Güven, yapılan iş birliğinin Kemalpaşa ve ülkemiz açısından önemine değindi. Güven “Fersan olarak sirkede pazar lideriyiz. Turşuda ise ihracata başladık. Bu gün ise Almanya ve Avrupa’nın en büyük bitki çayı üreticisi Teehanne ile iş birliği yapmaktan şeref duyuyoruz” dedi.

BAMBAŞKA BİR KONUMA GETİRECEĞİZ

Gürhan Güven, atılan imzaların ileride yapılacaklarının ilk adımı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Kendi alanında bir dünya devini ülkemizde ağırlamaktan çok mutluyuz. Türkiye’yi sağlıklı çaylarla buluşturacağız. Hedefimiz Teekanne’nin uluslararası bilgi birikiminden faydalanıp, bu iş birliğiyle ülkemizde ihracat adına da önemli katkılar sağlamak. Çay sektörünü bambaşka bir konuma getireceğiz. Restoran, kafe ve otellerde de bitki ve meyve çaylarımızla yer alacağız. İlk aşamada Türkiye’de 70 şehrimize ulaşacağız. Türkiye’de günlük 245 milyon bardak çay tüketiliyor. Kişi başına düşen yıllık çay tüketimi ise 3 kilo. Türkiye’deki zincir marketlere Teekanne ve Sir Winston Tea markalı ürünlerin dağıtımını sağlayacağız. Sınırlı sayıda ürünü maksimum noktaya ulaştırmaya çalışıyoruz. Şu anki iş hacmimiz yıllık yaklaşık 200 bin euro. Bu rakamı 5 yıl sonunda 1 milyon Euro seviyesine çıkarmayı ve yüzde 10’luk bir pazar payı almayı hedefliyoruz.”

HEDEFİMİZ SEKTÖR LİDERİ OLMAK

Teekanne CEO’su Frank Schubel ise Türkiye’de çay sektörü için hedeflerine yer verdiği açıklamasında “Çay uzmanıyız ama Türk pazarı hakkında çok fazla bilgimiz yok. Teekanne ile Türk çay kültürünü çok onore ediyoruz. Yapacağımız inovasyonlarla da pazara farklı şeyler çıkaracağız. Biz dünyada bitki ve meyve çaylarında dünya lideriyiz. Hedefimiz orta vadede Türkiye sektöründe bitki ve meyve çaylarından sektör lideri olabilmek” sözlerine yer verdi.

BÜYÜK KATKILAR SAĞLAYACAK

Düzenlenen davete katılan Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, Kemalpaşa’nın İzmir için çok önemli bir yere sahip olduğuna değindi. Sarı, iki firma arasında yapılan iş birliğinin, bölge istihdamına katlı sağlayacağını vurgulayarak şu açıklamaları yaptı: “Kemalpaşa 2 organize sanayi bölgesi ve yaklaşık olarak 900 fabrikasıyla İzmir’in lokomotifi olma yolunda ilerliyor. Aynı zamanda tarımda da söz sahibi bir ilçe olan Kemalpaşa, bilhassa pandemi ve depremden sonra çok ilgi çekice ve cazibesi olan bir yer oldu. Dolayısıyla her geçen gün yeni iş yerleri ve sektörler kuruluyor. Bu günde zincir marketlerin raflarında görmeye alışık olduğumuz, bilinen ve kendini kanıtlamış bir marka olan Fersan ve yeni partneri dünya devi Teekanne yeni bir projeye imza attı. 40 ülkeye ihracattı bulunan ve 200’den fazla çalışanı olan Fersan, bu projeyle yeni yatırım ve yeni istihdamı bölgemize ve ülkemize kazandıracak. Bu birliktelik ülkemize ve ilçemize büyük katkılar sağlayacak.”

GÜVENİLİR BİR ÜLKE OLACAĞIZ

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ise Türkiye’nin güvenilir yabancı yatırımcılara ihtiyacı olduğunun altını çizerek, yaklaşan genel seçimlere dikkat çekti. Karakayalı, “Ülkemiz maalesef uzun yıllardan beri ekonomik sıkıntı içeresinde. Türkiye üretmezse herkese muhtaç oluruz üretip satmalıyız ki döviz girdisi olsun. Güvenilir yatırımcılar bulup ülkemize çekmeliyiz. Yabancı yatırımcıya güven vermeliyiz ki ülkemize gelsin. Ancak maalesef neredeyse her şeyi dışarıdan almaya başladık. Dünyanın gıda açısından kendine yetebilen 7 ülkesinden biriydik ama şu an buğdayı bile dışarıdan alıyoruz. Ben Gürhan beye teşekkür ediyorum, Fersan’ı farklı bir konuma getirdi. Şimdi çay işine de giriyorlar. Bu ülkemize döviz kazandırmak istihdam sağlamak için çok önemli bir adım. Almanya’dan gelen misafirlerimize sesleniyorum. Bize güvenin, özellikle de bu pazardan sonra çok daha güvenilir bir ülke olacağız” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.