TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dolu yağışı vatandaşı alarma geçirdi

Denizli için yapılan şiddetli yağış uyarısı, vatandaşları alarma geçirdi. Geçtiğimiz hafta yağan dolu sonrası araçların korunması için büyük çaba gösterildi

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2023 07:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Dolu yağışı vatandaşı alarma geçirdi

Çameli ilçesi ve 7 mahallesinde geçtiğimiz hafta etkili olan şiddetli dolu yağışı, ekili arazilerin yanı sıra en çok araç ve gereçlere zarar verdi. Ceviz büyüklüğündeki dolu yağışı nedeniyle ekili araziler, güneş panelleri ve araçların kaportalarında hasar oluştu. Hayatı kısa sürede felç eden yağışın ardından araç sahipleri, hasarlarını gidermek için oto sanayi sitelerinin yolunu tuttu.

Ceviz büyüklüğündeki dolunun neden olduğu hasarın yaraları daha sarılamamışken, bugün ilçe için yeni bir yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden (BTUM) yapılan açıklamada; Çameli ilçesinde beklenen şiddetli yağış ve dolunun ani sel ve su baskınlarına neden olabileceği duyuruldu.

Yapılan uyarının ardından paniğe kapılan vatandaşlar, araçlarını muhtemel dolu hasarından korumak için çözüm arayışına girdi. Cadde ve sokakların boş kaldığı ilçe merkezinde, kapalı alanlar, otopark ve pazar yerleri park edilen araçlar nedeniyle tıklım tıklım doldu. Kapalı alanlarda yer bulamayan vatandaşlar ise araçlarının üzerine battaniyelerle örterek şiddetli dolu yağışına karşı önlem aldı.

''MAL CANIN YONGASI''

Yağış için tedbirlerini alan Rahmi Güntaç, “Bugün yağmur güzel yağdı. Dolu yağışı beklentisi olduğundan dolayı araçlarımızı güvenli alan olarak pazar yerlerine aldık. Dolu yağışından korktuğumuz için araçlarımızı kapalı yerlere çekiyoruz. 5 Mayıs'ta ilçemizde büyük bir yağış oldu. Şükür can kaybı olmadı ama maddi hasar oluştu. Şu anda meteoroloji tarafından yağış olacağı söylendi. Mal canın yongası. Biz de elimizden geldiği kadarıyla dolu beklentisine karşı önlemimizi aldık” dedi. İHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.