TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğumdan sonra nefes alamayan minik bebek sağlığına kavuştu

İzmir'de bağırsakları göğüs kafesinde dünyaya gelen bebek, uygulanan tedavilerle sağlığına kavuşarak taburcu edildi

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2023 15:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Doğumdan sonra nefes alamayan minik bebek sağlığına kavuştu

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İzmir Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 26 yaşındaki Hilal İde'nin ikinci gebeliğinde dünyaya gelen Mehmet Adar İde'de, "doğumsal diyafram hernisi" tespit edildi.
Doktorların radyolojik değerlendirmelerinin sonucunda bebeğin bağırsakların sol göğüs kafesi içinde olduğu belirlendi.
Yapay solunum desteği sağlanan bebek, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.
Birçok girişimsel ve medikal tedavinin ardından Mehmet bebek sağlığına kavuştu ve taburcu edildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen İzmir Bakırçay Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Olukman, doğumsal diyafram hernisinin, anne karnındaki gelişimin erken evrelerinde diyafram kasında oluşan bir delik nedeniyle karın içi organların göğüs kafesine doğru yer değiştirdiği bir durum olduğunu belirtti.

​​​​​​​

NADİR GÖRÜLEN BİR HASTALIK
Hastalığın bebeklerin akciğerlerinin gelişmesini ve büyümesini engellediğini aktaran Olukman, şunları kaydetti: "Diyafram hernisi, nadir görülen bir doğumsal anormalliktir ve genellikle ultrason ile gebeliğin 18. haftasında tespit edilebilir. Tedavide, solunum desteği ve cerrahi müdahale gereklidir. Mehmet bebeğin hikayesi, uzman doktorlar, hemşireler ve yoğun bakım ekibinin özverili çalışmasıyla olumlu sonuçlandı. Bu tür durumlarda erken tanı, profesyonel bakım ve cerrahi müdahale hayati öneme sahiptir. Gelişen teknikler ve sağlık altyapısıyla birlikte diyafram hernisi olan bebeklerin hayatta kalma oranı artmaktadır."
Ameliyatı gerçekleştiren Opr. Dr. Hilmican Ulman ve Opr. Dr. Asya Eylem Boztaş Demir de gelişen tıp teknikleri, erken tanı imkanları ve etkili cerrahi müdahaleler sayesinde bebeklerin yaşamının kurtarılabildiğini ve sağlıklı bir şekilde taburcu edilebildiğini ifade etti.

"DOĞUMDAN 10 DAKİKA SONRA NEFES ALAMADI"
Anne Hilal İde de bebeğinin doğumdan 10 dakika sonra nefes almamaya başladığını anlattı.
Çekilen akciğer filminde hastalığın teşhisinin yapıldığını belirten anne İde, "Çocuğumun kalbi sağ tarafta, bağırsakları akciğerin yukarısına çıkmış. Bebeğimizin ameliyatı üç saate yakın sürdü. 25 gün boyunca Yenidoğan Yoğun Bakım Üniversitesinde tedavimiz yapıldı. Hastanede görev yapan tüm çalışanların yaklaşımı çok iyiydi. Bu zorlu süreçte beni hep bilgilendirdiler. Çok şükür oğlumuzun sağlığına kavuşması için dua ettik ve Allah bize yardım etti. Taburcu olacağımız için çok mutluyuz" dedi. AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.