TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyabetli hastalar kayıt altında

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi diyabet hastalığına yönelik “Diyabetli Hasta İzlem Defteri” uygulamasını başlattı

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2014 07:01
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Diyabetli hastalar kayıt altında

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi çalışanları, çok sık karşılaşılan bir sağlık sorunu olan diyabet hastalığına yönelik “Diyabetli Hasta İzlem Defteri” hazırlayarak farklı bir uygulama başlattı.

DÜZENLİ EĞİTİMLER VERİLİYOR

Yaşam boyu süren bir hastalık olan diyabetin tanısı konduktan sonra, pek çok alışkanlığın değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Diyabet Eğitim Hemşiresi Gülten Biçersoy, “Hastalarımız genellikle hastalığın önemini anlamakta çoğu zaman geç kalır. Diyabet vücudun pek çok sistemini etkileyen ve çoğu zaman geriye dönüşü mümkün olmayan sonuçlar çıkarır karşımıza, bütün bu süreçte hastalarımızın yanın da olarak farkındalıklarını artırmaya çalışıyoruz. Diyabette hastanın tedaviye uyumu çok önemlidir, tedavisinin doğru ve kesintisiz olması esastır. Hastalarımıza bu konuda düzenli eğitimler veriyoruz, bütün hastalarımız nerdeyse birbirini tanıyor, kocaman bir aile gibiyiz. Onları sağlıklı görmek ve tedavilerine katkıda bulunmak bizleri mutlu ediyor” dedi.

ZAMAN KAYBI ÖNLENECEK

“Diyabetli Hasta İzlem Defteri” ile diyabetli hastalar Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi dışında ülkemizin herhangi bir yerinde bulunan sağlık kuruluşuna başvurması gerektiğinde kendisi hakkındaki bilgileri, uygulanan tedaviyi muayene olduğu hekimle paylaşabilecek. Hastalığının özelliklerini, diyabet öyküsünü, uygulanan tedavi şeklini, kontrol aralıklarını ve aldığı diyabet eğitimleri hakkındaki bilgiyi göstererek, uygun tedaviye devam edebilmesi yönünde kesintisiz tedavi sağlayacak. Gittiği hekime yardımcı olabilecek hem de tedavisinde zaman kaybını önleyecek. Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’nin yaptığı bu uygulamadan klinikte tedavi gören hastalar oldukça memnun. Bu çalışma sayesinde takip ettikleri hasta sayısını arttıran hastane, daha çok hastaya yardımcı olabilmeyi ve tedavilerinde olumlu sonuçlar elde etmeyi hedefliyor. (İHA/İZMİR)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.