TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dikmen: 10 Ocak bayram olmaktan çıktı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün bayram olmaktan çıktığını söyleyen İGC Önceki Dönem Başkanı Misket Dikmen, “Kendi özgürlüğümüze sahip çıkmak için basına da sahip çıkın. Parlak şeylerden bahsetmesek de, içim umut dolu” dedi

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2023 14:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Dikmen: 10 Ocak  bayram olmaktan çıktı

BURAK AKDEMİR

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Önceki Dönem Başkanı Misket Dikmen, Sultan Gümüş Kaya ile Birinci Sayfa programına konuk oldu. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla önemli mesajlar veren Dikmen, “Türkiye’deki gazetecilerin yüzde 25’i işsizse, gazetelerin ayrışması bu kadar keskin ise şapkayı önümüze alıp, oturup düşünmemiz gerekiyor. Medya içerisindeki gazete, televizyon, radyo kendini yok ediyor ya da yok ediliyorsa düşünmemiz lazımdır. Kendi özgürlüğümüze sahip çıkmak için basına da sahip çıkın. Parlak şeylerden bahsetmesek de, içim umut dolu” dedi.

YAKIŞTIRAMADIĞIMIZ BİR GİDİŞTİ

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün bayram olmaktan çıktığını söyleyen Dikmen, Türkiye’de gazetecilerin işten çıkarılması, işsiz kalması ve yaşadıkları sıkıntılarla mesleklerini yürütmeye çalıştığına dikkat çekti. Sözlerine haber izlediği sırada polislerce gözaltına alınan ve dövülerek öldürülen gazeteci Metin Göktepe’yi anarak başlayan Dikmen, “Kendisi çok donanımlı ve çalışkan bir gazeteciydi. Metin’in ölümü yüzümüzü kızartan ve yakıştıramadığımız bir gidişti. Haber peşindeyken gözaltına alınarak daha sonra da ‘duvardan düştü’ denildi. Bütün açıklama bu olabilir mi acaba? Hangisinde gerçekten insanların vicdanını tatmin eden adalet duygularının güçlenmesini sağlayan duygular oldu da Metin’in gidişi de böyle bir gidiştir” sözlerini kullandı.

ÇÖZÜLMEZ YUMAK HALİNDE

“Türkiye’de gazeteciler çalışamıyorlar. Çağdaş bir ülke sistemine yakışır düzende çalışamıyorlar” diyen Misket Dikmen, şunları da ekledi: “Türkiye’de çalışan gazetecilerin yaklaşık yüzde 25’i işsiz ve yüzü aşkın İletişim Fakültesi ve istihdam sıkıntısı var. Dolayısıyla bu durum çözülmez yumak halindedir. Gazetecilerin yıpranma payı hakkına ilişkinde ciddi baskı politikaları uygulanıyor. Dünyada madencilikten sonra yıpranma payı en yüksek mesleklerden biridir. Basında çalışan kişilerin yıpranma hakkı basın kartı gibi ipotek altındadır. Ciddi baskı ve yıldırma politikası izleniyor. Çağdaş bir ülke olduğunu iddia eden bir ülke için kabul edilemez. Bizler de mücadele içerisinde örgütlü desteğimizle var olacağız.” Dikmen son olarak, “Olumsuzluklara rağmen geleceğe dair içim umut dolu” diyerek, “Türkiye’deki gazetecilerin yüzde 25’i işsizse, gazetelerin ayrışması bu kadar keskin ise şapkayı önümüze alıp, oturup düşünmemiz gerekiyor. Medya içerisindeki gazete, televizyon, radyo kendini yok ediyor ya da yok ediliyorsa düşünmemiz lazımdır. Kendi özgürlüğümüze sahip çıkmak için basına da sahip çıkın. Parlak şeylerden bahsetmesek de, içim umut dolu” bilgisini paylaştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.