TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dijital Reklam Hizmet Sektörünün Yaşadığı Sorunlar

Yazının Giriş Tarihi: 06.06.2022 04:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.06.2022 04:46

Bu hafta sizlere sektördeki firmalarda yaşadığım sorunlardan ve bazı süreçlerden bahsetmek istiyorum. Sosyal medya platformları o kadar karışık ve o kadar çok şeyi anlatıyor ki, tek başına bir kişinin ilerlemesi pek de uygun görünmüyor.

Bu noktada ajanslar elbette mükemmel değil fakat şirketler de dijital pazarlamayı hafife alarak sorunlarıyla baş edebileceklerini zannediyorlar. Ama bunun böyle olmadığını yapılan yanlış stratejiler sonunda acı bir şekilde farkına varıyorlar.

Her iki şirketin de işleri birbirinden farklıdır. Bu yüzden herkes kendi alanında uzman ve bilir kişidir. Müşterilerin ajans işlerini küçümsememesi gerekiyor ve aksine veri aktarımı kısmında kolaylık sağlaması gerekiyor. Veri aktarımı sağlamayan, zamanı yönetemeyen ve reklamcı ile iletişim kuramayan firmaların işleri konusunda büyük beklentilere girilmemesi gerekiyor. Dediğim gibi herkes kendi alanında uzman. Reklamcı adı altında çalışan kişilerin tüm sektörlere hakim olacağı veya olduğu düşünülmemeli.

Çok sık karşılaştığım bir diğer sorun ise yaptığımız mesleği niteliksizleştiren ve o gözle baktığı için fiyat kıran firmalar. Konu pazarlama kampanyalarına ve neler yapılabileceğine geldiğinde, firma sahiplerinin beklentileri hep büyük oluyor. Fakat vermek istedikleri ücret bu beklentilerini asla karşılamayan ücretler oluyor. İşte aradaki bu çizgi kayarsa ajanslar ve firmalar arasında olumsuz etkiler yaşanabiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.