TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dijital Pazarlama Uzmanının Asıl Görevi Nedir?

Yazının Giriş Tarihi: 13.06.2022 05:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.06.2022 05:01

Geçtiğimiz son yıllarda pandeminin de ortaya çıkmasıyla beraber sosyal medya kullanımı oldukça arttı ve böylelikle son zamanların popüler mesleği ‘dijital pazarlama uzmanı’ ortaya çıktı. Dijitalleşen dünya ile birlikte birçok meslek dijital ortama geçmeye başladı ve işlerini dijital dünyada geliştirmeye başladı. Dijital dünya çok geniş bir alan olduğu için de firmalar yeni bir departmana ihtiyaç duyduklarını fark ettiler. Bu durumda da pazarlama alanı hızlı bir şekilde dijitalleşti. Peki, yeni yeni profesyonelleşen dijital pazarlama uzmanları ne iş yapar? Bu alanda yönetici çalışma arkadaşım Burcu Karadaş sizlere bu konuyu aktaracak.

***

Dijital pazarlama uzmanı, faaliyet gösterdiği firmanın markası için hedef kitlesini tespit eder ve markayı hedef kitleye tanıtır, pazarlar, iletişim ağını genişletir. Bu çalışmaları yapan kişilere dijital pazarlama uzmanı denir. Dijital pazarlamanın bir okulu yoktur. Pazarlama ve Bilişim Sistemleri alanlarında yer alan bilgilere sahip olduğunuz takdirde çok iyi bir dijital pazarlamacı olabilirsiniz. Bu bilgi ve yeteneklerden bazıları ise; Pazar araştırması, veri analizi ve tasarımı, Google ADS, Facebook ve Instagram reklamları, SEO gibi alanlarda uzmanlık, İngilizce ve tabii ki okumayı sevmek gelmektedir. Bu konulara hakim olduğunuz vakit dijital dünyaya da adapte olmanız çok kolay olacaktır.

***

Dijital pazarlama alanında kendinizi geliştirmek istiyorsanız, bu konuda size en faydalı olacak yöntem kurumsal firmalarda çalışarak deneyim kazanmak olacaktır. Reklam ajanslarında çalışarak birçok pazar türüne hakim olabilir ve bilgi birikimine sahip olabilirsiniz. Farklı pazarlar tanımak strateji geliştirmek ve üretebilmeniz için sizi oldukça besleyecektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.