TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DEÜ ve Narlıdere Belediyesinden örnek iş birliği

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ile Narlıdere Belediyesi, kültür ve sanat alanında anlamlı bir iş birliği protokolüne imza attı. Protokol kapsamında DEÜ Devlet Konservatuvarının başarılı öğrencileri, Narlıdere Belediyesinin hayata geçirdiği Çocuk Senfoni Orkestrası’nda akranlarına öncülük edecek

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2023 12:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
DEÜ ve Narlıdere Belediyesinden örnek iş birliği

Akademik ve bilimsel faaliyetlerinin yanı sıra ülke genelinde ses getiren sosyal sorumluluk projeleri ile dikkat çeken Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), bu kapsamda önemli çalışmalarını sürdürüyor. Girişimlerini yoğunlaştıran DEÜ, son olarak Narlıdere Belediyesi ile anlamlı bir protokole imza attı. Protokol kapsamında, alanında bir marka olan Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarının başarılı öğrencileri, Narlıdere Belediyesinin hayata geçirdiği Çocuk Senfoni Orkestrası’nda akranlarına öncülük edecek.

DEÜ Rektörlük Binası’nda gerçekleşen imza törenine; Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Narbel A.Ş. Genel Müdürü Cem Yüceışık, Narlıdere Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürü Ebru Tuba İnci, DEÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ebru Güner Canbey, Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Girgin ve DEÜ Üst Yönetimi katıldılar.

İZMİR’E ÖRNEK OLACAK

İmza töreninde açıklamalarda bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, İzmir’de örnek olacak bir projeyi daha hayata geçirmenin gururunu yaşadıklarını belirtti. DEÜ olarak, toplumun sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak nitelikli bireyler yetiştirme misyonunu sürdürdüklerini ifade eden Rektör Hotar, “Sanat kurumlarımıza yorumcu, uygulayıcı, yaratıcı ve araştırıcı sanatçılar yetiştirenDevlet Konservatuvarımızın öğrencileri, yetenekleri ile fark edilmeye devam ediyor. Öğrencilerimiz, Narlıdere Belediyesi'nin çocuklara sanatı sevdirmek amacıyla hayata geçirdiği Çocuk Senfoni Orkestrası’ndaki akranlarına, projelerinde katkı sunacaklar” dedi.

“SANATA DOKUNMAYI SÜRDÜRÜYORUZ”

Yetiştirdiği öğrencileri ile ulusal ve uluslararası alanda ismini çokça duyuran Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarının, İzmir’in sanat yaşamına dokunmayı sürdürmekten mutluluk duyduğunu kaydeden Rektör Hotar, “Ülkemizdeki Konservatuvarlar arasında en iyilerden biri olan Devlet Konservatuarımızile Narlıdere Belediyesi bünyesinde İzmirli çocuklarımızdan oluşan amatör orkestraya destek sağlayacak, gelişimine katkı sunacağız. Bu kapsamda, kalkınma yolunun ölçülerinden olan sanatsal/kültürel faaliyet ve müzik dinletisi gibi alanlarda Narlıdere Belediyesi ile karşılıklı iş birliğine ilişkin esasları içeren protokolümüzü imzaladık. Hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

ENGİN’DEN REKTÖR HOTAR’A TEŞEKKÜR

Dokuz Eylül Üniversitesi ile iş birliği içinde olmaktan memnuniyetduyduğunu aktaran Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ise, destekleri için DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotarile DEÜ Devlet Konservatuvarı hocaları ve öğrencilerine teşekkür etti. İmzalanan protokolle DEÜ ile ilişkilerin daha etkili ve verimli bir hale geleceğini söyleyen Engin, “Şehrimizin kültür ve sanat yaşamına önemli bir ivme kazandıracak protokolün hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.