TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DEÜ Rektörü Hotar: “Engelleri el ele vererek azaltacağız”

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, toplumda farkındalık oluşturmak ve engelli bireylerin sorunlarının çözümü amacıyla çalışmalar yaptıklarını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2023 19:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
DEÜ Rektörü Hotar: “Engelleri el ele vererek azaltacağız”

Dokuz Eylül Üniversitesi, Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesince Buca Kampüsünde “Engelleri Birlik Olma Gücümüzle Aşarız” isimli bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe; DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Üniversite Üst Yönetimi, dekanlar ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte DEÜ Devlet Konservatuvarı öğrencisi otizmli Yamaç Erol tarafından piyano dinletisi verildi. Ayrıca 6 Şubat Kahramanmaraş depremi sonrası Malatya’dan İzmir’e gelen Yağlıpınar ailesi üyeleri, deprem sonrası yaşadıkları süreci katılımcılarla paylaştı.

"ENGELLERİ EL ELE VEREREK AZALTACAĞIZ"
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, DEÜ olarak yıl boyunca engellilere yönelik projeler gerçekleştirdiklerini belirterek, “Etkinliğimiz, Engelliler Haftası çerçevesinde engel konusunda farkındalık oluşturmak ve özel gereksinimli bireylerin sosyal ve iktisadi alanda daha fazla yer almalarını sağlayacak bilimsel çalışmaları vurgulamak amacıyla düzenlendi. Bu ve benzeri etkinlikler sayesinde, üniversitemiz çalışanları ile öğrencilerinin özel gereksinim gruplarını tanımasını sağlanması hedeflenmektedir. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak yılda bir gün değil, tüm yıl boyunca engelli bireylerimizi hatırlayan, onların yanında olan, takvime bakmadan çalışan bir yönetimiz. Hayatımızda daima engeller olacak. Ancak bu engelleri el ele vererek azaltacağız ve başarılı olacağız” dedi.

“BİLİNÇLİ OLURSAK KANUNA İHTİYAÇ KALMAZ”
Rektör Hotar, “Engellilere yönelik davranışlar konusunda yol almalıyız, farkındalık oluşturmalıyız. Bu alanda ülkemizde kanunlar, yönetmelikler çıkarıldı, anayasa değişiklikleri yapıldı. Uluslararası düzeyden daha ileride bir mevzuat oluşturuldu. Ancak önemli olan kanun oluşturmaktan ziyade uygulayacak insanların davranışlarıdır. Bu bilinci yakalarsak kanuna ihtiyaç kalmaz” ifadelerini kullandı.

“ENGELLERİN KALDIRILMASI NOKTASINDA SİZLERDEN DE PROJE KATKISI BEKLİYORUZ”
Her yeni projenin engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırma noktasında büyük önem arz ettiğini kaydeden Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Kurumsal Akreditasyon Belgesine sahip Üniversitemiz, özel gereksinimli bireylerin eğitimden sosyal etkinliklere kadar birçok alandaki hizmete ulaşması için özel çaba sarf etmektedir. Eğitimde fırsat eşitliğine inanan Üniversitemiz, geçtiğimiz yıl Yükseköğretim Kurulunca düzenlenen 2022 Engelsiz Üniversiteler Ödülleri’nden 11 bayrak ve 7 nişan almaya hak kazandı. Üniversitemizde ‘Kitabımın Sesi Ol’, ‘Eylül Bebekler’, ‘Artı Biz Kafe’, ‘Mutlu Ebeveyn Mutlu Çocuk için Mesafeleri Aşıyoruz’, ‘Bilim, Sanat ve Sporun Işığında Engelsiz Yaşamlar’ gibi birçok proje hayata geçirildi. Engellerin kaldırılması noktasında sizlerden de proje katkısı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“DESTEKLERİMİZ DEVAM EDİYOR”
DEÜ Rektörü Prof Dr. Nükhet Hotar, “Ülkemiz 6 Şubat tarihinde büyük bir felaket yaşadı. Bir kamu kurumu olarak çok ciddi emek sarf ederek bölgeye ulaştık ve desteklerimize devam ediyoruz. Boşluk bırakmadan oradayız. Doktorlarımız, mühendislerimiz, psikologlarımız, çocuklara yönelik eğitim çalışanlarımız ve sağlıkçılarımız sürekli bölgede destek vermeye devam ediyorlar. Hayatını kaybedenlere tekrar Allah’tan rahmet, sağ kalanlara sağlıklı ömürler diliyorum” diye konuştu.
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.