TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Depremzedelerin yaralarını silmek istiyorlar

Prof. Dr. Cenk Demirdöver, depremler nedeniyle açılan yaraların izlerini yüz ve vücutlarında taşıyanlara destek vermeye hazır olduklarını açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2023 09:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Depremzedelerin yaralarını silmek istiyorlar

Avrupa Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kurulu Başkanlığını da yürüten Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Demirdöver, AA muhabirine, 11 ilde yıkıma yol açan depremlerin ardından cerrahi iş gücü ve ekipman desteğinde bulunmak için ilk etapta 7 kişilik bir ekibin bölgeye sevk edildiğini söyledi.

''OLUMSUZ SONUÇALRI GİDERMEYE ÇALIŞTIK''

Sağlık Bakanlığı öncülüğünde depremzedelere hizmet sunmaya başladıklarını kaydeden Demirdöver, "Depremin ilk günlerinde enkazdan kurtarılanlara ilk yapılacak müdahaleler genelde omurga, kafa travmaları, ezilmeler olabiliyor. Plastik cerrahinin yan dalı olan el cerrahisi konusunda sağlık hizmeti sunduk. Sıkışmış el, kol, bacaklarda ortaya çıkan ve aşırı ödemden dolayı kan dolaşımında sorunlara yol açan kompartman sendromlarının olumsuz sonuçlarını gidermeye çalıştık." diye konuştu.

Demirdöver, bölgeye düzenli ekip gönderdiklerini, gönüllü görev yapan estetik cerrahların, derin dokuların, kasların üstünü örten zarların rahatlatılması, açılan yaralar nedeniyle oluşan doku eksikliğinin giderilmesi, yüz kemiklerindeki kırıklara yönelik onarımların yapılması gibi işlemlerle depremzedelere destek olmaya çalıştığını aktardı.

DEPREMZEDELER İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Depremlerden etkilenen bölgedeki meslektaşları ve sağlık personeli ile iletişim halinde olduklarını söyleyen Demirdöver, depremzedelerin ihtiyaçları konusunda bilgi akışı sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Demirdöver, dernek olarak afetten zarar görenlere desteği sürdürmek konusunda kararlı olduklarına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Acil şartlarda gerçekleştirilen ameliyatların komplikasyon oranı normale göre çok daha yüksektir. Bu nedenle yaşanacak enfeksiyon, enfeksiyona bağlı oluşacak yeni problemler ya da yeterli malzeme olmadığı için layığıyla gerçekleştirilememiş ameliyatların düzeltilmesi için hazırız. Depremde herhangi bir şekilde problem yaşamış, deformasyon oluşmuş, ilk ameliyatları yeterli olmamış ya da ameliyat sonrası komplikasyon yaşamış kişilere sorunların düzeltilmesiyle ilgili ne gerekiyorsa yapacağımıza dair teminat verebilirim."

TIBBİ MALZEME YARDIMI DA DEVAM EDİYOR

Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği olarak dünyadaki Türk meslektaşları ile iletişime geçtiklerini belirten Demirdöver, Amerika'dan sağladıkları ilaç ve yardım malzemesini de depremlerden etkilenen bölgelere sevk ettiklerini aktardı.

Cenk Demirdöver, depremlerin vurduğu bölgelerde yaşayan bazı estetik cerrahların yaşamını, yakınlarını ya da evlerini kaybettiğini hatırlatarak, meslektaşları için klinik, konteyner, yaşam alanları, çadırlar, seyyar tuvaletler, tıbbi malzemeler ve cerrahi ekipmanları da ücretsiz temin ettiklerini sözlerine ekledi. AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.