TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Depremzedeler için yeni konaklama çözümleri yolda

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile deprem bölgesine giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, bölgedeki yıkımı anlatırken depremzedelerin konaklaması için Büyükşehir olarak yeni çözümler üreteceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2023 13:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Depremzedeler için yeni konaklama çözümleri yolda

TENZİLE AŞÇI/ÖZEL HABER

Türkiye’yi derin bir yasa boğan ve Kahramanmaraş ile Hatay başta olmak üzere 10 ili yerle yeksan eden depremlerin ardından bölgede çalışmalar devam ediyor. Yıkıma uğrayan kentlerin dört bir yanından felaketin boyutunu gözler önüne seren haberler ve paylaşımlar art arda gelirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile deprem bölgesine giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bölgenin durumuna ilişkin gazetemize konuştu. Deprem bölgesinde büyük bir yıkımın yaşandığını ve depremzedelerin halen en temel ihtiyaçlardan dahi yoksun olduklarını belirten Başkan Soyer, çalışmalardaki koordinasyonsuzluğa dikkat çekti.

KOORDİNASYONSUZLUK VAR

Depremin etkisini hissettirdiği alanları ziyaret ettiklerini belirten Soyer, müdahale için geç kalındığı mesajını verdi ve “Pazarcık bölgesindeyiz. Çok büyük bir yıkım var. Ve çok büyük bir koordinasyonsuzluk var. Çok büyük bir rahatlık ve sahipsizlik var. İnsanlar 3 gündür aç susuz elektrik yok. Hakikaten çok büyük sıkıntılar var” dedi. Depremin ardından bölgedeki yolların bile kullanılamaz hale gelmesiyle birlikte yardımların ulaşması neredeyse imkansız hale gelmişti. Büyükşehir tarafından gönderilen yardımların yerlerine ulaştığı bilgisini veren Soyer, “Bizim yardımlarımızın hepsi ulaştı deprem bölgelerine. Hepsi de ulaşmaya devam ediyor” diye konuştu.

BAŞKA ÇÖZÜMLERİMİZ DE OLACAK

Bölgeden uçuşların başlaması ve enkaz çalışmalarının hız kazanmasıyla birlikte bölgeden ayrılmak isteyen depremzedelerin konaklaması için çalışmalar yürüttüklerini de belirten Soyer, “Öncelikle ‘bir kira bir yuva’ kampanyamızı başlatıyoruz. Başka çözümlerimiz de olacak. Ama önceliğimiz burası. Öncelikle buradaki can yakan meselelere çözüm üretmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.