TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Depremin acısı İzmir’e de düştü: Ailesinden 15 kişiyi kaybetti

Kahramanmaraş’tan 49 yıl önce İzmir’e göç eden Mehmet Yılmazer, kentte yaşanan ve çevresindeki 10 ili vuran depremde çoğu yakınından haber alamadığını ve ailesinden 15 kişiyi kaybettiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2023 07:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Depremin acısı İzmir’e de düştü: Ailesinden 15 kişiyi kaybetti

NURETTİN BAKİ-ÖZEL HABER

Kahramanmaraş’ın ilçeleri Pazarcık ve Elbistan merkezli meydana gelen 7,7-7,6’lık depremler bölgedeki 10 kenti vururken, tüm Türkiye’yi de yasa boğdu. Depremde binlerce insan hayatını kaybederken, yaklaşık 10 bine yakın bina yerle bir oldu. Yıkıntılarla birlikte arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarını güçleştiren bir diğer etken olan olumsuz hava koşulları, bir yandan bölgeye giden yardımların zamanında varmasını da engelliyor. Depremzedelerin farklı şehirlerde yaşayan akrabaları ise göçük altında kalan yakınlarından iyi haber beklemeleri, onlara ulaşmaya çalışması da yürekleri dağlıyor. Bu ailelerden birisi de Yılmazer ailesi… İzmir’e 1974 yılında Kahramanmaraş’tan göç eden Mehmet Yılmazer, burada hayata sıfırdan başlayanlardan. İzmir’de evlenip, yuvasının kuran Yılmazer’in daha sonra biri kız, biri erkek olmak üzere iki çocuğu dünyaya geliyor. Zor şartlarda çalışarak büyütüp evlendirdiği erkek çocuğunu 32 yaşında trafik kazasında kaybeden Mehmet Yılmazer, yaşlı eşi ve iki torunuyla birlikte İzmir’de yaşamlarına devam ederken, 49 yıl önce arkasında bıraktığı akrabalarından gelen kötü haberlerle sarsıldı. Gözyaşları içerisinde depremde yaklaşık 15 akrabasını kaybettiğini ve çoğundan da haber alamadığını söyleyen Yılmazer, “3 günden beri ağlıyoruz, ayakta kalacak gücümüz kalmadı” dedi.

49 YIL ÖNCE İZMİR’E GELDİM

49 yıl önce İzmir’e gelen Mehmet Yılmazer,”Allah böyle bir acıyı bir daha yaşatmasın. İzmir’e 1974 yılında geldim. 49 yıldır İzmir’de kendi yağımda kavruluyorum. Farklı yerlerde işçi olarak çalıştım. Kendi başıma evlendim. Hayata sıfırdan başladım. İzmir beni bağrına bastı. Şu anda hırdavat işi yapıyorum. Her sabah tezgahımı açıyorum. Daha önce de boyoz, gevrek sattım. Bir oğlum bir kızım vardı. Oğlumu 32 yaşında trafik kazansında kaybettim. Eşim ve iki torunumla birlikte yaşamaya çalışırken, bu çok acı haberle şok oldum. Ne yapacağımı bilemedim. Telefona sarıldım ve akrabalarımı aradım. İlk başta kimseye ulaşamadım. Daha sonra ulaştığım insanlardan kötü haberler almaya başladım” dedi.

AYAKTA KALACAK GÜCÜMÜZ KALMADI

Gözyaşları içerisinde akrabalarından gelen kötü haberleri anlatmaya çalışan Mehmet Yılmazer, “2020 yılında İzmir depremini yaşadım. Herkes gibi ben de elimden geleni yapmaya çalıştım. Çok korktuk ama hayatta kalmayı başardık. Ancak memleketim Kahramanmaraş ve çevre illerde meydana gelen deprem felaketi hepimizi derinden yaraladı. Üzüntümüz dağ gibi. Ben bu depremde yaklaşık 15 akrabamı kaybettim. 65 yaşındayım ve yaşlı eşimle birlikte üç günden beri ağlıyoruz, ayakta kalacak gücümüz kalmadı. Elimizden de bir şey gelmiyor. Gitmeye çalışıyoruz ama gidemiyoruz. Ben ve eşim ikimizde yaşlıyız, iki tane torunum var. Onlara biz bakıyoruz. Buradan kalkıp Kahramanmaraş’a gitmeye imkanımız da gücümüz de yok. Kaybettiğim akrabalarımın sayısını net olarak bilmiyorum. İlk öğrendiğim dayımın iki torunu, bir gelini vefat etti. Teyzemin polis olan çocuğu da Gaziantep’te vefat etti. Diğer bir dayımın da çocukları, torunlarından hiçbir haber alamıyoruz. Duyduklarıma göre hemen hemen 15’in üzerinde bir kaybımız var. Allah hepsine rahmet eylesin, ülkemizin başı sağ olsun” ifadelerine yer verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.