TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Depreme dirençli kent için 3 kritik önlem mecliste

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, güvenli ve depreme dayanıklı yapıların oluşturulmasına yönelik ek tedbirler alınması için hazırlanan ve binalarda bazı tedbirlerin alınması şartlarını getiren önergeler meclis toplantısında gündeme geldi

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2023 15:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Depreme dirençli kent için 3 kritik önlem mecliste

TENZİLE AŞÇI

Türkiye’yi ve dünyayı yasa boğan Kahramanmaraş merkezli felaketin ardından depremin yıkıcı yüzü bir kez daha ortaya çıktı. Yaklaşık 50 bin vatandaşın hayatını kaybettiği depremde, milyonlar ‘deprem değil bina öldürür’ gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kaldı.

Depremin hemen ardından gözler, 1. Derece deprem kuşağında kalan İzmir’e çevrilirken depreme dirençli kent, yapı stoku envanteri ve İzmir’in depreme ne kadar dayanıklı olduğu soruları gündeme gelmişti.

Geçtiğimiz haftalarda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir ve deprem gerçekliği üzerine düzenlenen, farklı başlıklar altında depreme dirençli kent olmak için neler yapıldığı hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı “İzmir Afet Planı- Deprem Hazırlık ve Dirençlilik Çalışmaları” konulu toplantının ardından Büyükşehir’den depreme dirençli kent için bir adım daha geldi.

Büyükşehir, güvenli ve depreme dayanıklı yapıların oluşturulmasına yönelik ek tedbirler alınması için hazırlanan önerge İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında meclis üyelerine sunuldu.

Yeni yapılacak yapılarda sismik izolatör, 5 kat ve üzeri yapılarda en az bir adet bodrum kat yapılması zorunluluğu, İnceleme Kurulu oluru alınmadan yapı ruhsatı verilmemesi” şartlarını öngören çalışmalara ilişkin önerge, görüşülmek üzere “acil kaydıyla” Deprem ve Afet, Hukuk ve İmar Komisyonlarına havale edildi.

MHP’Lİ ŞAHİN’DEN EK TALEP

Önergeye ilişkin söz alan MHP Grup Başkanvekili Veysel Şahin, önergenin yerinde olduğunu ve desteklediklerini belirtirken ek talepte bulundu ve “İlave olarak temel sisteminin radye olarak zorunlu hale gelmesi de bizce önem arz etmektedir. Komisyonlarda bu konunun da değerlendirilmesini talep ediyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.